Pohjanmaan radan kaksoisraide etenee kohti Oulua

Kaksoisraiteen rakentaminen kiihtyy kesän aikana Pohjanmaan radalla Kokkolan ja Ylivieskan välillä. Kesällä rakennetaan uutta raidetta ja kunnostetaan vanhaa 80 kilometrin matkalla noin 75 miljoonalla eurolla. Kesän ja syksyn aikana  rakennustyöt aiheuttavat enintään vuorokauden mittaisia liikennekatkoja Kokkolan ja Ylivieskan väliseen junaliikenteeseen.

Kotimaa
YLE / Eetu Vanhatupa

Töitä tehdään erityisesti Matkanevan ja Kannuksen välillä, jonne tehty kaksoisraide otetaan käyttöön ensi syksyn aikana. Kannuksen ja Eskolan välinen osuus valmistuu liikenteelle vuoden 2016 kesällä. Eskolasta Ylivieskaan tehdään maanrakennus- ja paalutustöitä pääosin Sievin rautatieaseman lähellä.

Kesän ja syksyn aikana rakennustyöt aiheuttavat enintään vuorokauden mittaisia liikennekatkoja Kokkolan ja Ylivieskan väliseen junaliikenteeseen. Katkot sijoitetaan viikonloppuihin ja VR tiedottaa niiden aiheuttamista mahdollisista junavuorojen perumisista sekä korvaavista linja-autoyhteyksistä.

Rakennustyöt ovat osa Seinäjoki-Oulu ratatyötä, joka on Suomen suurin infrarakennushanke. Uusi kaksoisraide tuo lisää kiskoja ja antaa mahdollisuuden entistä raskaammille junille. Lisäksi henkilöjunien nopeutta voidaan nostaa, ja parantaa raideliikenteen sekä tienkäyttäjien turvallisuutta poistamalla tasoristeykset.