Elokuu voitti nettikeskustelussa: lomalaiselle lämmintä ja marjasatokin kypsynyt

Elokuun lämpimät ja pimenevät illat innostivat Ylen nettikeskustelijat kehumaan myöhäisempää kesälomaa.

ilmiöt
Sanna Pellilä-Laakso Saarioisten Sahalahden tuotantolinjalla töissä.
Marjut Suomi / Yle

Elokuu on hieno lomakuukausi. Tämä mielipide voitti Ylen nettikeskustelussa ja perusteluina oli pääasiassa sää sekä ruuhkien välttäminen. Toisaalta heinäkuussa työskentelykin on sen verran mukavaa, että lomaa on mukava odottaa. Tällä linjalla oli mm. nimimerkki Elokuu loistolomakuukausi.

"Heinäkuussa töissä on rauhallista, tien päällä on vähän kulkijoita ja mikä parasta, kaiken tämän jälkeen alkaa oma loma, kun muut jo ahertavat. Yleensä säät suosivat, illat hämärtyvät tunnelmallisesti, missään ei ole ruuhkaksi asti lomailijoita. No, tämä idyllihän sitten särkyy, jos lomakuukaudeksi tulisi Suomessakin elokuu :)"

Marjastus ja sienestys on edelleen suomalaisten juttu. Metsään haikaili useampikin keskustelija ja nuorisoakin kannustettiin oivan harrasteen pariin. Loma-aikojen siirtäminen mahdollistaisi tämän, kuten nimimerkki _Opettaja_kin mainitsee.

"Tottahan toki, elokuuhan on erinomainen lomakuukausi marjanpoimimisineen. Sittenhän sitä jo syyskuussa oikein odottaisi työn alkamista. Voisihan sitä pitää koulujen lopettajaisia Juhannuksena, olisihan se koululaisten komeaa aloittaa loma polttamalla kokkoa yms."

Nimimerkki Kv. toimija muistutti taas hyödyistä taloudelle.

"Itse olen jo 15 vuotta erilaisissa eurooppalaisissa hankkeissa toimiessani ollut sitä mieltä että kun kerran vuori ei tule Muhammedin luo täytyy Muhammedin mennä vuoren luo. Meidän on vaan pakko alkaa synkronoida loma-aikojamme sen mukaan miten valtaosa Euroopasta lomailee. Siitä ei vaan tule töiden kannalta mitään jos juhannuksesta elokuun loppuun aina joku työn etenemisen kannalta tärkeä taho on lomalla."