Veneilykausi alkanut sisävesilläkin – meripelastajat valmiina havereihin

Veneiden vesillelasku ja maston nosto on monille varma kesän merkki. Myös Suomen Meripelastusseura on aloittanut päivystyksensä mm. Näsijärvellä.

Kotimaa
Meripelastusseura Pirkanmaan alus PV417 kyntää Näsijärveä
Suomen Meripelastusseura Pirkanmaan alus PV417 kyntää Näsijärveä.SMPS Pirkanmaa

Suomen Meripelastusseura Pirkanmaa päivystää taas Näsijärvellä ja Pyhäjärvellä. Valkeakosken pelastusasema aloittaa ympärivuorokautisen päivystyksen ensi sunnuntaina. Molemmat asemat ovat kuitenkin päässeet töihin jo ennen päivystyksen alkamista, koska jäät lähtivät aikaisin.

Viime kesänä Meripelastusseuran vapaaehtoisilla oli Pirkanmaalla yli sata tehtävää, mm. tulipalojen sammuttamista ja alusten evakuointeja. Vapaaehtoiset varautuvat myös nyt vilkkaaseen ja monipuoliseen kesään.

Mastot nousevat ja rannat siistiytyvät

Veneilijät laskevat parhaillaan veneitä vesiin. Joillakin kauden avaus saattaa tyssätä tekniseen vikaan. Meripelastusseura haluaakin muistuttaa, että vesillä kannattaa aina olla ladattu puhelin ja lämpimät vaatteet mukana.

Tampereen Naistenlahdessa veneitä laskettiin vesille vappuna. Naistenlahden veneilysatamassa on tällä kaudella omat haasteensa.

– Tunnelityömaa ja kaasuputken siirtotyö tuovat omaa erityistä extreemiä vielä tänä kesänä, vesi on sameaa ja pölyä on ilmassa, mutta tunnelin päässä on kuitenkin jo valoa, Tampereen Pursiseuran nettisivuilla (siirryt toiseen palveluun) kerrotaan.

Nyt Tampereella siivotaan veneiden talvisäilytyspaikkoja kesäkuntoon. Tampereen Pursiseura järjestää keskiviikkona talkoot, joissa venepukit kerätään kesäksi pois maisemaa pilaamasta.