1. yle.fi
  2. Uutiset

Katin taimitarha Sotkamossa lopettaa toimintansa

Taimitarhalla on työskennellyt kymmenen vakituista ja kaksi kausityöntekijää. Taustalla on taimimarkkinoiden huonontunut tilanne.

Taimitarha ja -viljelijä
Taimia taimitarhalla.
Mikko Tuomikoski / Yle

Pohjan Taimi Oy lopettaa Katin taimitarhan Sotkamossa 24. maaliskuuta päättyneiden yhteistoimintaneuvottelujen seurauksena. Metsäpuiden taimia tuottavan tarhan toiminta loppuu 30.9.2016 mennessä.

Taimitarhalla on työskennellyt kymmenen vakituista ja kaksi kausityöntekijää. Osalle työntekijöistä yhtiö tarjoaa töitä muilla taimitarhoillaan.

– Toimihenkilöt jatkavat yhtiössä ja yksi vakituisista työntekijöistä siirtyy Juuan taimitarhalle. Lisäksi tarjoamme neljälle työntekijälle viiden kuukauden sopimusta Juuassa, kertoo Pohjan Taimi Oy:n toimitusjohtaja Rauno Kataja.

– Taimitarhan työntekijät ovat hyviä, lähes kaikki ovat työskennelleet tarhalla 15 vuotta, joten haluaisimme pitää heistä kiinni. Meidän täytyy katsoa, löytäisimmekö heille meiltä muuta työtä. Lisäksi tuemme työntekijöitä uuden työn hakemisessa ja koulutukseen pääsyssä yhdessä te-toimiston kanssa, Kataja jatkaa.

Taimitarhan tuotanto siirretään muille tarhoille

Pohjan Taimi Oy on joutunut vähentämään pysyvästi taimituotantoaan viime vuoden aikana huonontuneen kysynnän vuoksi. Katin taimitarhan lopettamisella yhtiö pyrkii varmistamaan kilpailukykynsä ja kehittämismahdollisuutensa lähitulevaisuudessa.

Taimitarhan nykyinen tuotanto siirretään Kannuksen ja Juuan taimitarhoille.

– Kaikki tarhamme toimivat puolella kapasiteetillä näissä olosuhteissa. Taimien myynti on laskenut ja myös taimihinnat ovat tipahtaneet. Monet muutkin yritykset ovat keskittäneet toimintojaan, koska näkymät ovat alalla aika huonot, Kataja kertoo.

Lue seuraavaksi