Pertti Kurikan Nimipäivien Suomen euroviisu soi myös sinfonisesti

Suomen tämän vuoden euroviisukappaleesta on tehty orkesteriversio. Sen ensiesitys oli vappuna Sibeliustalossa Lahdessa.

kulttuuri
Pentti Kurikan Nimipäivien miehet nojailevat seinään
Pentti Kurikan Nimipäivä heittää keikan kymmenille miljoonille tv-katsojille toukokuussa Wienissä, mutta tulee Suomeen ja Riihimäelle kesäkuun lopulla.Loud'n Live

Sinfonia Lahti ja Mieletöntä valoa -hanke ovat tuottaneet orkesteriversion Suomen tämän vuoden euroviisukappaleesta. Pertti Kurikan Nimipäivät -yhtyeen kappaleen _Aina mun pitää _on sovittanut sinfoniaorkesterille Arttu Takatalo.

Laulusolisti on Johanna Iivanainen.

Mieletöntä valoa -hankkeen tehtävä on yhdistää mielenterveyskuntoutujia, kehitysvammaisia ja oman alansa ammattilaisia median ja kulttuurin aloilla.

- Yhteistyö oli jatkumoa aiemmille orkesterin yhteistyöhankkeille. Vastaavia on tehty esimerkiksi koulujen ja Kaarisilta-yhdistyksen kanssa, Sinfonia Lahden intendentti Teemu Kirjojen kertoo.

Aina mun pitää -kappaleen on sovittanut sinfoniaorkesterille Arttu Takalo. Sen ensiesitys oli vappuna Sinfonia Lahden matineassa. Esityksestä on tehty myös videotallenne.

- Toteutus eteni nopealla aikataululla. Pyrkimyksenä ei ollut imitoida alkuperäistä, vaan käyttää sinfoniaorkesterille ominaisia keinoja toteutuksessa. Tässä onnistuttiin mielestäni oikein hyvin, Kirjonen toteaa.

Hän uskoo, että yhtyeen Suomen euroviisuvoitto luo pohjaa uusille avauksille jatkossakin.

– Pertti Kurikan Nimipäivät -yhtyeen esiintyminen Eurovision laulukilpailuissa on jo nyt innoittanut mielenkiintoista keskustelua moniarvoisesta yhteiskunnastamme, ja toivotamme yhtyeelle [pää]kilpailussa mitä parhainta menestystä, Kirjonen toteaa.