1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Tampereen Tesoman murha yhä selvittämättä – poliisi vie videolla tapahtumapaikoille

Tampereen Tesoman joulukuisen henkirikoksen tekijä on edelleen vapaana. Poliisin saamat vihjeet eivät ole toistaiseksi johtaneet ratkaisuun. Viimeksi on etsitty mm. erikoisesti kävelevää miestä.

Kotimaan uutiset
Rikoskomisario Jari Kinnunen
Tutkinnanjohtaja rikoskomisario Jari Kinnunen näyttää videolla tapahtumapaikat.

Runsaat neljä kuukautta sitten tapahtunut Tampereen Tesoman henkirikos ei ole vieläkään ratkennut. Poliisi on tarkastanut suuren määrän yleisöltä tulleita vihjeitä ja tutkinnanjohtaja Jari Kinnusen mukaan tätä työtä jatketaan edelleen.

– Meillä on kymmeniä, ellei satoja vihjeitä, joita on käyty läpi. Niiden pohjalta käymme läpi järjestelmällisesti lähiseudulla asuneita tai asuvia miehiä, henkilö henkilöltä. Ihmisiä on myös edelleen tavoittamatta, kertoo Kinnunen.

– Tarkoitus on sulkea pois tapahtumaan kuulumattomat henkilöt ja näin kutistaa epäiltävien piiri yhä pienemmäksi.

Poliisi on tehnyt mittavan määrän DNA-testejä alueen asukkaille. Näytteitä on Kinnusen mukaan tähän mennessä kerätty noin 500. Sekä testejä että puhutuksia aiotaan jatkaa.

Tekijän jäljet päättyvät grillikioskin kohdalle

40-vuotias mies joutui henkirikoksen uhriksi Tampereen Tesomalla iltayöstä 28. joulukuuta. Mies kulki paikallisesta ravintolasta päätyen Tesoman valtatien viereiselle kevyen liikenteen väylälle. Hänet surmattiin veitsellä kello 23 ja 00.30 välisenä aikana.

Tätä jatketaan niin kauan, että rikos selvitetään.

Jari Kinnunen

Epäilty murhaaja pakeni teon jälkeen metsän halki Käräjätörmän suuntaan. Tapahtumayönä oli kova pakkanen, jonka takia tekijän oletetaan tulleen lähistöltä.

– Emmehän me sataprosenttisen varmoja voi olla, että tekijä on lähistöltä. Mutta kun muistetaan, että henkirikoksen tekoaikaan oli yli kahdenkymmenen asteen pakkanen, niin en usko, että epäilty kovin kaukaa on voinut jalan tulla. Joko joku, joka asuu lähellä, tai joka on ollut käymässä alueella silloin pyhien aikaan, pohdiskelee rikoskomisario Jari Kinnunen.

Henkirikoksen tekijän varmat jäljet päättyvät grillikioski Pallopojan tietämille risteykseen, josta lähtee alikulkusilta Lamminpäätä kohti. Poliisi pitää mahdollisena ja myös todennäköisenä pakoreittinä joko Lamminpään tai Tohlopin suuntaa.

Murha ei vanhene

Neljä kuukautta kestänyt tutkinta ei ole vielä tuottanut tulosta ja tekijä on edelleen vapaana. Ihmisiä on etsitty mm. julkaisemalla valvontakamerakuvia.

– Valvontakamerakuvien kautta on saatu selville, keitä on liikkunut alueella rikoksen tekoaikaan, myös ennen sitä ja sen jälkeen. Näin on pystytty sulkemaan tutkinnasta pois ihmisiä, jotka eivät liity asiaan, sanoo Kinnunen.

Niin kauan, kun meillä on tekemistä, niin kauan on toivoa.

Jari Kinnunen

Poliisi on pyytänyt yleisöltä havaintoja mm. surmapaikan lähellä penkillä maanneesta miehestä, Lamminpäässä kuukautta myöhemmin tehdyn puukotuksen tekijästä tai viimeisimpänä erikoisesti kävelevästä, hoikasta noin 30-vuotiaasta mieshenkilöstä.

– Meillä on luotettava todistajalausunto, jonka mukaan lähellä tekoaikaa ja -paikkaa on liikkunut oudosti kävelevä mies kiireellä. On tärkeää selvittää kaikki niin sanotut varmat havainnot.

– Tämä on murhatutkinta ja tätä jatketaan niin kauan, että rikos selvitetään. Ei ole epäilystäkään, etteikö tämä joskus selviäisi, joten ei tässä kannata kirvestä kaivoon heittää, toteaa 33-vuotta poliisina ollut tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Kinnunen.

– Niin kauan, kun meillä on tekemistä, niin kauan on toivoa. Ja tässä asiassa tekemistä tuntuu riittävän, sanoo Kinnunen.