1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Pariskunta kantoi metsään rekan alta turvaa hakeneen hirvenvasan – "Jospa emo osaisi etsiä"

Kokkolalaiset Anne ja Mikko Perander joutuivat sunnuntai-iltana yllättävään tilanteeseen. Maantien varressa seisoi rekka, sen vieressä kuljettaja. Rekan alla huojui hirvenvasa. –Kuski sanoi, että eihän tästä minnekään pääse, kertaa Anne Perander tapahtumia.

Kotimaan uutiset
Hirvenvasa metsässä.
Anne Perander

Peranderit olivat ajelemassa valtatie 8:lla sunnuntai-iltana, kun he huomasivat tienposkessa hätävilkut päällä olevan rekka-auton.

– Ajattelimme, että onkohan siinä jokin hätä ja pysähdyimme katsomaan. Kuljettaja sanoi, että hän huomasi tien vieressä makaavan hirvenvasan ja pysähtyi katsomaan. Vasa oli sitten kömpinyt rekan alle. Luuliko se sitä emokseen, kun oli niin pieni vai mikä lienee? Siellä renkaiden välissä se kömpi, sanoo Anne Perander

– Kuljettaja sanoi, että hän ei pääse tästä minnekään, jos eläintä ei saada auton alta. Mikko otti sen syliin ja veimme vasan autossa metsään sivutielle, muutaman sadan metrin päähän valtatiestä. Ajattelimme, ettei sitä mihinkään navettaan lähdetä viemään. Jospa emo osaisi etsiä, jos se olisi lähettyvillä. Kävimme illemmalla vielä katsomassa olisiko se reppana siellä, mutta eipä sitä näkynyt. Löysikö se emonsa, sitäpä emme tiedä.

Kuvassa Mikko Perander istuu autossa vasa sylissä.
Mikko Perander ja vasa. Anne Perander

Peranderien mukaan emon kohtaloa voi vain arvailla, sillä alueella ei näkynyt merkkejä hirvikolarista.

– Jos aikuinen hirvi olisi jäänyt auton alle, sen olisi kyllä huomannut. Saattaa olla, että noin pikkuinen vasa vain jäi tien ylityksessä jälkeen, miettii Anne Perander.

– Se oli niin hirveän pieni, pienen vasikan kokoinen ja aivan tummanruskea. Se minusta oli yllättävää, aikuinen hirvihän on harmaampi.

Lue seuraavaksi