Jean-Marie Le Pen haluaa tyttärensä vaihtavan nimeä

Maanantaina Ranskan kansallisesta rintamasta erotettu Jean-Marie Le Pen sanoo olevansa häpeissään siitä, että hänen puoluetta nykyään johtavalla tyttärellään on sama nimi kuin hänellä.

Ulkomaat
Jean-Marie Le Pen.
Jean-Marie Le Pen.Yoan Valat / EPA

Äärioikeistolainen Ranskan kansallinen rintama erotti maanantaina kurinpitokuulemisen jälkeen entisen puheenjohtajansa Jean-Marie Le Penin puolueesta.

Vain muutama tunti tapauksen jälkeen tiistaina Le Pen arvosteli radioasema Europe1:n haastattelussa erottamistaan ja mahdollista puolueen kunniapuheenjohtajan tittelin viemistä häneltä.

Le Pen sanoi, että hän on häpeissään siitä, että hänen tyttärellään Marine Le Penillä on sama sukunimi kuin hänellä. Jean-Marie Le Pen ehdotti, että hänen tyttärensä pitäisi mennä naimisiin avopuolisonsa kanssa ja ottaa tämän nimi.

Marine Le Pen kutsui maanantaisen kurinpitokomitean koolle. Isä ja tytär ovat viime aikoina riidelleet 86-vuotiaan Jean-Marien kohua aiheuttaneista antisemiittisistä kommenteista.

Marine Le Pen on pyrkinyt silottelemaan puolueen imagoa puheenjohtajakautensa aikana ja puolueen suosio onkin kasvanut sen jälkeen, kun hänet valittiin sen johtoon tammikuussa 2011. Viime vuoden europarlamenttivaaleissa puolue sai lähes viidenneksen kaikista äänistä.

Jean-Marie Le Pen perusti puolueen vuonna 1972.

Lähteet: AP, Yle Uutiset