Hyppää sisältöön

Kiistat lamaannuttavat moottoriurheilukeskuksen toimintaa Tampereella

Tampereella riidellään Moottoriurheilukeskus Kaanaa Centerin ympärillä. Lentäjät ovat jo alueelta kaikonneet, ja nyt moottoriurheiluseurat valittelevat käyttömaksujen kalleutta.

Kuva: Petri Aaltonen / Yle

Entistä Teiskon moottoriurheilukeskusta käyttäneet seurat ovat erittäin pahoillaan nykyisistä käyttömaksuista ja vuorotarjonnasta.

Tampereen kaupunki kilpailutti alueen käytön pari vuotta sitten, ja seurat hävisivät. Tavoite oli parantaa keskuksen käyttöä, mutta nyt kiistat päinvastoin lamauttavat toimintaa.

Erimielisyyttä kilpailutuksesta ja hinnoista

Moottoriurheilukeskusta pitäneet seurat arvostelevat kaupungin järjestämää kilpailutusta. Tampereen kaupunki puolestaan vastaa, että oikein kilpailutettu. Ratkaisu tehtiin määriteltyjen perusteiden mukaan,  kertoo valmistelussa mukana ollut tilaajapäällikkö Lauri Savisaari.

Moottoriurheiluseurat ilmoittavat, että ne eivät enää nykyisillä hinnoilla pysty tarjoamaan harrastus- ja kilpailutoimintaa Kaanaassa entiseen tapaan. Tämä heijastuu jäsenmäärään ja edelleen seurojen rahatilanteeseen. 

Erityisesti huolta aiheuttaa junioritoiminnan ylläpitäminen. Kilpakuljettajat vielä pystyvät harjoittelemaan.

Nykyisin aluetta eli Kaanaa Centeriä pitävä Tampereen Vauhtipuisto taas on sitä mieltä, että hinnat ovat kilpailukykyiset koko maan keskiarvoon nähden. Vauhtipuiston mukaan seurat ovat ehkä antaneet jäsenille alennuksia, nyt maksut ovat yhtenäiset.

Myös Teiskon lentokenttä pois käytöstä

Kuviossa on mukana myös samalla alueella sijaitseva Teiskon harrastajalentokenttä. Sitä 32 vuotta viranomaisvastuulla ylläpitänyt Tampereen Ilmailuyhdistys ei päässyt sopimukseen Tampereen Vauhtipuiston kanssa lentokentän pitämisen ehdoista. Kenttä jouduttiin sulkemaan viime syksynä.

Ilmailuyhdistys on nyt päättänyt siirtää purjelentotoimintansa Jämille, jossa heidät onkin yhdistyksen mukaan ilomielin otettu vastaan.

Uutta elinkeinotoimintaa on alueelle toivottu, mutta toistaiseksi sitä ei näytä mainittavasti syntyneen. Vauhtipuiston mukaan toiminnan vilkastuttamiseen on mahdollisuudet, kunhan liikkeelle päästään kunnolla. Kaupunki toistaiseksi odottelee, miten asiat alkavat rullata.