Teekkariopiskelijan kirjoitus: Kesätyöhaku evättiin sukupuolen takia

Sosiaalisessa mediassa on tänään tiistaina levinnyt Tampereen teknillisen yliopiston opiskelija Laura Kulmalan kirjoitus, jossa hän kertoo tulleensa syrjityksi työnhaussa sukupuolensa vuoksi. TTY:n ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja ei ole kuullut yhtä räikeästä tapauksesta aiemmin.

Kotimaa
Kuvakaappaus Laura Kulmalan päivityksestä.
Facebook / Yle

Sosiaalisessa mediassa on tänään levinnyt Tampereen teknillisen yliopiston opiskelija Laura Kulmalan kirjoitus (siirryt toiseen palveluun), jossa hän kertoo työnhakuprosessistaan suureen suomalaiseen metsäteollisuusyritykseen.

Kulmala kirjoittaa kuulleensa, että yrityksessä olisi vielä kesätyöpaikkoja avoinna. Kulmalan soitettua yrityksen edustajalle, oli tämä Kulmalan mukaan vastannut, että "meillä ei ole näihin hommiin naisia otettu". Kulmala kirjoittaa sosiaalisessa mediassa, ettei hänen hakemustaan kesätyöpaikkaan suostuttu vastaanottamaan lainkaan sukupuolen vuoksi.

Kulmala kertoo puhelimitse Ylelle kuulleensa aiemmin tarinoita siitä, että muitakin tekniikan alaa opiskelevia naisia olisi työnhaussa syrjitty sukupuolen perusteella.

– Halusin nostaa tämän asian esille siksi, koska nyt minulle kävi tällä tavalla, eikä kyseessä ole enää vain arvailuja. Minut hylättiin työnhausta vain sen takia, että olen nainen.

Tiistai-iltana metsäteollisuusyritys oli Kulmalan mukaan ottanut häneen yhteyttä tapauksen tiimoilta.

– He pahoittelivat tilannetta ja suhtautuivat minuun asiallisesti. He olivat käsitelleet asiaa laajasti sisäisesti ja kertoivat tekevänsä linjausta, ettei vastaavaa syrjintää tapahtuisi enää jatkossa.

Kulmalan kertoman mukaan kyseinen firma oli kutsunut hänet tänään myös työhaastatteluun.

Ylioppilaskunnan puheenjohtaja: Räikeä tapaus

Tampereen teknillisen yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Teemu Viljamäki kertoo Yle Uutisille, ettei ole kuullut aiemmin näin räikeästä tapauksesta. Viljamäen mukaan jotain huhuja hän on kuitenkin kuullut teekkariopiskelijoista, jotka ovat kokeneet tulleensa sukupuolensa vuoksi syrjityksi työhaussa.

– Yleensä jos tällaista tapahtuu, niin ei tulla omalla nimellään julkisuuteen. TTY:n ylioppilaskunnan hallitus tukee Lauraa asiassa, Viljamäki linjaa.

Yle ei ole voinut varmistaa tapahtumia Kulmalan kirjoituksen metsäteollisuusyrityksestä, koska yrityksen nimi ei ole toistaiseksi tiedossa.