1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Siivoustalkoot

Jyväskylää siivottiin talven roskista kesäkuntoon

Aurinko paistoi lämpimästi, kun Jyväskylän siivoustalkoissa puhdistettiin katujen varsia ja puistoja. Mukana oli tällä kertaa koululaisten lisäksi muun muassa asukasyhdistyksiä, taloyhtiöitä ja työporukoita.

Kuva: Jaana Polamo / Yle

Jyväskylän katujen varsia ja puistoja puhdistettiin tiistaina siivoustalkoissa. Kaupungin perinteisiin siivoustalkoisiin osallistui tällä kertaa ennätysmäärä, kaikkiaan yli 14 000 jyväskyläläistä.

Tourulassa Mataran ympäristössä puistikoita puhdisti kaikkiaan nelisenkymmentä talkoolaista.

- Meidän alueeltamme roskia löytyi vähän. Mutta Tourujoen sillan alta paljastui useita polkupyöriä, kertoi ohjaaja Gloria Lapitan Monikulttuurikeskus Gloriasta.

Kaupungin järjestämät siivoustalkoot keräsi ilahduttavan runsaasti uusia siivoustalkoolaisia.

- Tänä vuonna mukaan lähti koululaisten lisäksi myös muita talkooporukoita: päiväkodeista asukasyhdistyksiin, taloyhtiöihin ja harrastusporukoihin. Koulujen lisäksi mukana on 60 talkooporukkaa, eli hyvin on väki lähtenyt liikkeelle, iloitsi koordinaattori Kati Kankainen JAPA ry:stä.

- Myös työpaikkoja on tullut kivasti mukaan, totesi Kankainen.

Roskien määrä on yleensä vakio, ja aikaisempina vuosina jätettä on kertynyt noin 13 tonnia. Tänä vuonna päästäneen arviolta jopa 14 tonniin, koska jätteiden kerääjiä on enemmän.

Kierrätettäväksi jätettä ei juurikaan päädy.

- Valitettavasti talvella lumen alla ollut roska ei ole enää kierrätyskelpoista eli kaatopaikan penkka on se, mihin jäte sijoitetaan, valaisee Kankainen.