Kolme tupakkaa tuli kalliiksi nuorelle miehelle – joutuu maksamaan yli 300 000 euron laskun

23-vuotias nuorukainen sähläsi tupakan kanssa niin, että joutuu maksamaan jättikorvaukset vakuutusyhtiölle.

Kotimaa
Palava tupakka miehen kädessä.
Arja Lento / Yle

Nuori mies tuli kesäiltana kostean illanvieton jälkeen asunnolleen Kotkassa. Hän asettautui sohvalle kuuntelemaan musiikkia ja juomaan lisää alkoholia. Nuorukainen pani olohuoneen sohvalla tupakaksi ja poltti kolme, korkeintaan neljä tupakkaa.

Mies meni makuuhuoneeseensa nukkumaan ja heräsi siihen, että sohva oli tulessa. Mies ei pystynyt sammuttamaan tulipaloa, koska tuli oli levinnyt jo olohuoneen verhoihin. Koko rakennus tuhoutui tulipalossa korjauskelvottomaksi.

Talossa asui nuorukaisen lisäksi kuusi henkilöä.

Kymenlaakson käräjäoikeus tuomitsi tiistaina miehen maksamaan yli 300 000 euron korvaukset vakuutusyhtiölle, joka korvasi asuntoyhtiölle tulipalon aiheuttamat vahingot.

Miehen kertomuksen mukaan tupakantumppi oli mahdollisesti jäänyt kytemään tai tuhkakuppi kaatunut sohvalle. Nuorukainen on myöntänyt toimineensa huolimattomasti eikä vastustanut korvausvaatimusta.

Oikeus katsoi, että mies oli käsitellyt tulta niin, että siitä on aiheutunut vaaraa toisen hengelle tai terveydelle ja että siitä on ollut vaaraa toisen omaisuudelle. Mies tuomittiin 240 euron päiväsakkoihin tulen varomattomasta käsittelystä.

Tapaus sattui heinäkuun lopussa vuonna 2013.