Tupakantuska lopetti poliisipiirityksen Oulussa

Mies vastusti rajusti kotihälytykseen tulleita poliiseja keskiviikon vastaisena yönä Oulussa. Hän muun muassa ammuskeli ilmakiväärillä poliisipartiota kohti. Sitä ennen mies oli uhanut poliiseja teräaseella sekä yrittänyt usuttaa koiraansa partion päälle. Poliisi eristi miehen asuntoonsa ja lopulta tupakantuska sai miehen antautumaan.

Kotimaa
Poliisi-kyltti auton katolla.
Yle

Oulun poliisi sai keskiviikon vastaisena yönä ilmoituksen miehestä, joka oli vahingoittanut itseään teräaseella. Tehtävälle Toppilan kaupunginosaan hälytettiin ambulanssi ja poliisipartio.

Poliisipartio tapasi asunnosta ulos tulleen naisen asunnon ulko-ovella. Myös mies ilmaantui paikalle ja tuli teräaseen kanssa poliiseja kohti. Mies luopui poliisin käskystä teräaseesta, mutta pakeni asunnon kylpyhuoneeseen.

Tilanne jatkui kun mies yritti usuttaa koiraansa poliisin päälle. Koira ei kuitenkaan totellut miehen käskyjä ja poliisi sai sekä naisen että koiran turvaan.

Tämän jälkeen mies ampui ilmakiväärillä poliisipartioita kohti useita kertoja. Poliisi eristi vaara-alueen ja asunnon. Paikalle hälytettiin lisäksi useita poliisin yksiköitä.

Noin viidentoista minuutin kuluttua mies ilmoitti haluavansa tupakkaa ja samalla antautua. Mies otettiin kiinni ja hänen aseensa otettiin poliisin haltuun.

Kiinniotettu henkilö toimitettiin saamaan hoitoa itse aiheuttamiinsa vammoihin. Kukaan tehtävää hoitaneista poliiseista ei loukkaantunut ja tapahtuma-aikaan ei ollut sivullisia liikkeellä vaara-alueella. Mies oli päihteiden vaikutuksen alainen.