Venäläistä motoristia ei päästetty Suomeen

Puolan ja Liettuan kautta Schengen-alueelle yrittäneen venäläisen motoristin matka pysähtyi myös Suomen rajalle.

Kotimaa
Tullitarkastus
Yle

Venäjältä Suomeen yrittäneen moottoripyöräilijän matka pysähtyi Vaalimaan rajanylityspaikalle viime yönä, kun Kaakkois-Suomen rajavartiosto eväsi yksin liikkuneen motoristin maahantulon.

Rajavartiolaitoksen mukaan nyt käännytetyllä miehellä ei ole suoraa yhteyttä Yön sudet -moottoripyöräkerhoon.

Matkan pysäyttäminen ja maahantulon estäminen perustui asian kokonaisvaltaiseen harkintaan ja konsultaatioon muiden Schengen-maiden kanssa. Saman motoristin matka oli aiemmin pysähtynyt Puolan ja Liettuan rajoilla.

– Henkilön matkustusoikeudet olivat sinällään kunnossa, mutta tässä tilanteessa ja tässä ajassa oltiin asiaan liittyen yhteyksissä eri Schengen-valtioihin. Tämmöisen kokonaisvaltaisen harkinnan ja näitten Schengen-konsultaatioitten perusteella päädyttiin ratkaisuun, ettei henkilöä Suomeen ja Schengen-alueelle päästetä, kertoo everstiluutnantti Esa Veikkanen Kaakkois-Suomen rajavartiostosta.

Veikkanen kertoo vartioston olleen asiaan liittyen yhteyksissä useisiin Schengen-maihin.

Everstiluutnantti Esa Veikkanen huomauttaa, että kukin maa tekee päätöksen rajalla pysäyttämisessä itsenäisesti.

– Kyllä ja ei. Jokainen valtio tekee ratkaisunsa itsenäisesti. Tässäkin tapauksessa sitä ei ole tehty kuulematta muita Schengen-valtioita, eli vastaus on kyllä ja ei, everstiluutnantti Veikkanen huomauttaa.

Veikkasen mukaan Suomen rajan yli ei tiettävästi ole pyrkinyt sellaisia motoristeja, joilla on kytköksiä Yön sudet -järjestöön.

– Tiedossa olevia kytköksiä ei ole Suomeen tulleilla motoristeilla.