Kuopion joukkoliikenteen matkakortit uusiksi kesällä

Kuopion paikallisliikenteen matkakorttien uudistaminen alkaa kesäkuussa. Uudistus tapahtuu vaiheittain.

Matkakortit ja -liput
Kuopion liikenteen linja-auto kaupungintalon edessä Tulliportinkadulla.
Markku Malinen / Yle

Uudenlaisten matkakorttien myynti alkaa Kuopion kaupunkiliikenteessä kesäkuussa. Vanhat bussikortit toimivat elokuun loppuun saakka. Jos kortilla on matkoja jäljellä, se on myös vaihdettava uuteen Waltti-korttiin elokuun aikana.

Vanhoille matkakorteille matkoja voi ladata vielä toukokuun aikana. Esimerkiksi vuoden voimassa olevalta 40 matkan matkakortilta matkat voidaan siirtää Waltti-kortille. Jäljellä olevat matkat korvataan ostohetken mukaisin hinnoin ladattavaksi uudelle matkakortille. Esimerkiksi jos 40 matkan Kuopiolipussa on jäljellä 17 matkaa, uudelle kortille ladataan arvoa 28,90 euroa. Vanhan matkakortin kolmen euron arvoista panttia ei kuitenkaan hyvitetä muutoksessa.

Kaupunki houkuttelee vaihtajia liikkeelle hyvissä ajoin tarjoamalla uuden korttipohjan kesäkuussa tavallista halvemmalla. Normaalimaksu on viisi euroa, kesäkuussa kortin saa kahdella eurolla. Lippujen hintaan lisätään kuitenkin palvelumaksu, joka on lippujen ostopaikoissa Sokoksella runsaat kolme prosenttia ja valtuusto-virastotalolla kaksi euroa.

Waltti-järjestelmään siirtyminen tapahtuu vaiheittain Kuopion kaupungin tilaamassa liikenteessä. Elyn tilaama tai markkinaehtoinen liikenne eivät siirry vielä uuteen lippujärjestelmään ja seutuliput ovat edelleen käytössä.

Aluksi Waltti-korttiin siirretään kausilippu ja arvolippu. Kausilipulla voi matkustaa 30 päivän ajan rajattomasti. Arvolipulle voi ladata halutun summan 10–120 euron väliltä kymmenen euron portain.

Lisätietoa matkakorttiuudistuksesta on luettavissa täältä. (siirryt toiseen palveluun)