Metsä Group pyytää syrjityltä teekkarilta anteeksi

Tämä yksittäisen ihmisen ajattelematon epätasa-arvoinen kommentti ei edusta yhtiön linjaa, pahoittelee Metsä Group tiistaina julkisuuteen tullutta tapausta. Tampereen teknillisen yliopiston opiskelija Laura Kulmala kertoi tulleensa syrjityksi työnhaussa sukupuolensa vuoksi.

Kotimaa
Kuvakaappaus Laura Kulmalan päivityksestä.
Facebook / Yle

Metsä Group kertoo Twitterissä (siirryt toiseen palveluun), että tiistaina vauhdilla sosiaalisessa mediassa levinnyt tarina sukupuoleen perustuvasta syrjinnästä työnhaussa sai alkunsa yrityksen tehtaalta.

– Olemme ryhtyneet korjaaviin toimiin. Meillä on tiukat tasa-arvoperiaatteet, joiden noudattamista edellytetään kaikilta, konserni kirjoittaa Twitter-tilillään.

Tampereen teknillisen yliopiston opiskelija Laura Kulmala kertoi Facebookissa (siirryt toiseen palveluun), miten hän haki kesätöitä suuresta suomalaista metsäteollisuusyrityksestä. Kulmalan hakemusta ei suostuttu ottamaan vastaan vaan kommentti puhelimessa oli ”meillä ei ole näihin hommiin naisia otettu”.

Kulmala ei halunnut kertoa, mistä yrityksestä on kyse. Nyt Metsä Group tuli itse julkisuuteen, ja pahoittelee tapahtunutta. Yhtiöstä oltiin Kulmalaan yhteydessä jo tiistaina ja kutsuttiin hänet työhaastatteluun.

Konsernin henkilöstöjohtaja Anneli Karhula toteaa, että yhtiön linja on tasa-arvo.

– Ala on hyvin miesvaltainen ja opiskelijoista valtaosa on miehiä, mutta pyrimme silti saamaan mahdollisimman paljon meille naisia töihin. Viime kesänä meillä oli kesätyöntekijöistä noin neljännes naisia, Karhula kertoo.