1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kaatopaikan myyminen ei olekaan läpihuutojuttu Porissa: "Nostaisi hintoja"

Porin kaupunki on suunnitellut myyvänsä Hangassuon jätekeskuksen käyttämättömät alueet Ekokemille. Asiaa tutkinut virkamies katsoo, että kaupungin johdon laskelmat myynnin tuomista hyödyistä ovat liian positiivisia.

Kotimaan uutiset
Hangassuon kaatopaikka
Tapio Termonen / Yle

Porin Hangassuon jätekeskuksessa vielä käyttämättömänä olevan alueen mahdollinen myynti saattaa nostaa satakuntalaisten jätemaksuja. Asia käy ilmi teknisen palvelukeskuksen tekemistä uusista laskelmista.

Kaupungissa on ollut suunnitelmissa myydä noin neljän hehtaarin käyttämätön alue Ekokemille, mutta jätelautakunnan saamat laskelmat saattavat muuttaa tilanteen.

"Ei tuo säästöjä"

Teknisen palvelukeskuksen johtaja Jukka Kotiniemi iloitsi viime syksynä, että sopimuksen avulla Pori välttää kaatopaikan sulkemisesta tulevat kustannukset.

Jätehuollon suunnittelija Tarja Räikkönen sanoo nyt, että uudet laskelmat kyseenalaistavat myynnistä tulevat säästöt.

Laskelmien mukaan myyminen saattaisi nostaa jätemaksuja.

Jätehuollon suunnittelija Tarja Räikkönen

– Laskelmien mukaan myyminen saattaisi nostaa jätemaksuja. Kaupungin vastuulle tulee edelleen jätteitä, jotka on sijoitettava kaatopaikalle. Silloin joudumme hankkimaan ostopalveluja ja kuljettamaan jätteitä pitkällekin, Räikkönen sanoo.

Räikkösen mukaan kaatopaikan myyminen ei toisi taloudellisia eikä toiminnallisia hyötyjä. Myös esimerkiksi ympäristön roskaantuminen voi selvityksen mukaan lisääntyä.

Hangassuon kaatopaikan käyttämättömän alueen myyminen on keskiviikkona sekä Porin jäte- että ympäristölautakunnan käsittelyssä.

Lue seuraavaksi