Hupisaaria kehitetään Oulussa soppakaupalla

Oulussa kokeillaan kaupunkikulttuurin kehittämistä soppaa myymällä. Tavoitteena on koota Sunday Soup yhteisörahoitustapahtumassa keittoa kauppaamalla rahaa kaupunkikulttuurihankkeelle, joka äänestetään parhaaksi ideaksi Hupisaarten alueen kehittämisessä.

Kuva: Risto Degerman / Yle

Oulussa halutaan kehittää kaupungin sydämessä joen partaalla sijaitsevista Hupisaarista laaja-alainen kaupunkikulttuurin ympäristö. Vehreään kaupunkipuistoon halutaan keskittää entistä enemmän kulttuuritapahtumia.

Hankkeen ensimmäisiä tapahtumia on puolentoista viikon päästä järjestettävä Sunday Soup – yhteisörahoitustapahtuma. Siinä esitellään kuusi ideaa, joita Hupisaarilla voitaisiin toteuttaa. Yleisöäänestyksessä suositummaksi nouseva idea saa Sunday Soup tapahtumassa sopan myynnistä kertyvät tulot.

Sunday Soup on yhteisörahoituskokeilu. Vastaavalla mallilla on muualla maailmassa toteutettu uudenlaista yhteisöllistä kulttuurielämää. Oulu on ensimmäinen pohjoismainen kulttuurisopan keittäjä. Järjestäjien mukaan tavoitteena on, että ainakin yhtä uutta ideaa voidaan kokeilla jo tulevan kesän aikana.

Hupisaaret kaupungin sydämessä

Aivan Oulun kaupunkikeskustan yhteydessä olevaan Hupisaarten alueeseen kuuluu useita saaria Oulujoen etelärannalla Merikosken voimalaitoksen patoalueen tuntumassa.

Alueella on jo nykyisin muun muassa Pohjois-Pohjanmaan museo ja aivan alueen tuntumassa ovat myös Myllytullin puolella olevat taidemuseo sekä tiedekeskus Tietomaa. Alueelle on rakenteilla uusi asuntoalue, johon liittyy myös uuden taidehallin rakentaminen.

Verkoston tavoitteena on ideoida alueelle myös kokonaan uusia tapahtumia, tuotteita ja palveluita, jotka koottaisiin erityisen Hupisaari brändin alle.