Vaalimaalla jo toinen venäläisen motoristin käännytys samana päivänä

Rajavartiosto käännytti Vaalimaalla venäläisen moottoripyörällä liikkuneen henkilön, jonka viisumi oli kumottu Saksassa. Aiemmin Vaalimaalla evättiin maahanpääsy toiselta motoristilta.

Kotimaa

Kaakkois-Suomen rajavartiosto on käännyttänyt keskiviikkona jo toisen moottoripyörällä liikkuneen venäläisen. Henkilö saapui aamulla Suomeen Saksasta, jossa viranomaiset olivat käännyttäneet hänet ja kumonneet hänelle myönnetyn viisumin. Syitä Saksan viranomaisten ratkaisuun ei kommentoida rajavartiolaitokselta.

Henkilö oli alunperin saapunut Schengen-alueelle viime perjantaina Vaalimaan kautta. Rajatarkastuksessa henkilön maahantuloedellytysten todettiin olevan kunnossa. Suomen viranomaisten tiedossa ei ole, kuuluuko henkilö paljon huomiota saaneeseen Yön sudet -moottoripyöräkerhoon.

Viime yönä rajavartiolaitos käännytti Vaalimaalla toisen motoristin, joka oli aiemmin käännytetty Puolan ja Liettuan rajalta. Rajavartioston mukaan henkilö ei tiettävästi kuulu Yön sudet -moottoripyöräkerhoon, jonka viime aikaiset liikkeet ovat herättäneet paljon huomiota Euroopassa. Kerhon aikomuksena on ollut ajaa Berliiniin juhlistamaan toisen maailmansodan päättymisen 70-vuotispäivää.