Pohjois-Savon Osuuspankin yt-neuvottelujen tulos: Neljä konttoria katoaa maakunnasta

Pohjois-Savon Osuuspankki lakkauttaa konttorin muun muassa Rautavaaralla. Työtehtävät vähenevät, mutta irtisanottavien määrä pyritään pitämään mahdollisimman pienenä.

Kotimaa
Rautavaaran Osuuspankin konttori.
Minna Keinänen / Yle

Pohjois-Savon Osuuspankki lakkauttaa neljä konttoriaan. Kiuruveden ja Lapinlahden konttorit yhdistetään Iisalmen konttoriin ja Rautavaaran konttori Nilsiän konttoriin.

Kuopiossa Puijonlaakson konttori liitetään Kuopion konttoriin. Liitettävät konttorit suljetaan toukokuun lopussa.

Yt-neuvottelujen tuloksena pankista vähenee viitisenkymmentä työpaikkaa. Neuvottelujen piirissä olivat lähes kaikki pankin 259 työntekijää.

Pankin mukaan ilman työtehtävää jääneiden kanssa neuvotellaan vaihtoehdoista, eikä kaikkia välttämättä tarvitse irtisanoa. Pankissa on ollut sisäinen haku uusiin ja uudistettuihin työtehtäviin. Lisäksi selvitetään, voisiko väkeä vähentää esimerkiksi eläkeratkaisuin.

Pohjois-Savon Osuuspankki kertoo tiedotteessaan hiovansa asiakaspalvelua jäljelle jäävissä konttoreissa muun muassa niin, että neuvotteluaikoja tarjotaan aktiivisemmin myös konttorien aukioloaikojen ulkopuolella.

Pankki kertoi yt-neuvottelujen tuloksesta keskiviikkona iltapäivällä tiedotteessa. Pohjois-Savon Osuuspankin toimitusjohtaja Seppo Pääkkö kieltäytyi Yle Savon haastattelusta aikataulusyihin vedoten.

Rautavaaralaiset pettyivät pankin ratkaisuun

Rautavaaralla tieto pankin päätöksestä on otettu tyrmistyneenä vastaan. Rautavaaralainen Terttu Sorsa keräsi pankkikonttorin säilyttämisen puolesta kunnassa yli 500 nimeä adressiin. Rautavaarallla esitettiin myös, että konttori olisi siirtynyt kunnantalolle ja ollut auki vain tiettyinä päivinä viikossa.

– Konttorin sulkeminen tuntuu kurjalta ja surulliselta. Tämä on kuin ruumisarkkuun lyötäisiin yksi naula lisää. Tässä nitistetään kuntaa alas. Tämä on kuin isku vyön alle, miksi Pohjois-Savon Osuuspankki toimii näin?

Terttu Sorsa on suruissaan etenkin ikäihmisten puolesta. Kaikki eivät voi tai osaa käyttää nettiä pankkiasioinnissa. Terttu Sorsan mukaan osa asiakkaista on vaihtanut jo pankkia Rautavaaralla konttoria pitävän kilpailijan leiriin.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus