Kirkkoherra tyynnyttelee kohua homoja syrjivistä puheista

Keski-Porin seurakunnassa jouduttiin äänestämään siitä, saako homoparille rukoilla kirkossa. Kirkkoherra Kari Erkkola sanoo ymmärtävänsä, että monelle homolle kirkon rukous on tärkeä.

Kotimaa
Keski-Porin kirkko
Yle

Keski-Porin seurakunnan kirkkoherra Kari Erkkola tyynnyttelee tiistaisesta seurakuntaneuvoston kokouksesta syntynyttä keskustelua.

Keski-Porin seurakunnassa jouduttiin äänestämään, voidaanko rukousta pyytäneelle homoparille rukoilla Keski-Porin kirkossa.

Seurakuntaneuvoston jäsen Jaakko Lehtonen luonnehtii asiasta käytyä keskustelua vastenmieliseksi ja sanoo sen sisältäneen homovihaan viittaavia kommentteja.

– Keskustelu oli hyökkäävää ja välihuutelut olivat ihmisarvoa loukkaavia. Tällaista puhetta ei odottaisi kuulevansa seurakuntaneuvoston kokouksessa, Lehtonen sanoo.

Kirkkoherra ymmärtää rukoustoivetta

Kirkkoherra Kari Erkkola ei halua kommentoida suoraan eilistä kokousta, mutta muistuttaa, että kirkon tilojen käytöstä päätetään aina seurakuntaneuvostossa.

Rukousta haluavat parit ovat usein hyvin hengellisiä ihmisiä.

Kirkkoherra Kari Erkkola

Hän sanoo ymmärtävänsä, että rekisteröidyille pareille kirkon rukous saattaa olla hyvin tärkeä.

– Rukousta haluavat parit ovat usein hyvin hengellisiä ihmisiä. Heille kirkko ja Raamatun sanoma sekä jopa kirkkorakennus voivat olla hyvin rakkaita ja hengellistä elämää ravitsevia, Erkkola sanoo.

Kirkkoherra haluaa muistuttaa, että keskustelusta huolimatta rukoukseen kirkossa myönnettiin lupa äänin 11–6.