Ensimmäiset päällystystyöt alkavat sään salliessa tänä yönä – kohteena valtatie 11

Vilkkaasti liikennöityjen ramppien päällystystyöt tehdään öisin. Ensimmäinen kohde on Öljytien ramppi valtatiellä 11.

bitumi (rakennusaineet, tienpäällysteet)
Tien päällystystä
Pirkanmaan ELY-keskus

Jos tienpinta ja sää kuivavat riittävästi, päästään jo keskiviikkona aloittamaan ensimmäiset päällystystyöt Tampereen seudulla. Vielä seitsemän aikaan illalla töiden aloittaminen oli sateiden takia kiikun kaakun.

Vähintään kuukauden kestävässä päällystysurakassa on mukana useita ramppeja. Ensimmäisenä päällystetään Öljytien ramppi valtatiellä 11. Mikäli keskiviikon ja torstain välisenä yönä ei päällystystöihin päästä, yritetään seuraavan kerran torstai-iltana.

Päällystettävinä on useita vaativia kohteita, siksi työt tehdään projektivastaava Anne Valkosen mukaan yöaikaan. Koko ramppi joudutaankin sulkemaan töiden ajaksi eli illasta noin aamukuuteen saakka.

Öljytien rampin jälkeen työt siirtyvät valtie 12:lle ja Maatialan rampille. Myös kaikki kymmenen Tampereen läntisen kehätien ramppia valtatie 9:llä päällystetään uudelleen: Tampereen Eteläinen, Lakalaiva, Sarankulma, Linnakorpi, Pirkkala, Rajaniemi, Pitkäniemi, Nokian Kalkku, Myllypuro ja Pikku-Ahvenisto.

Pisin ja haastavin ramppi eli Pitkäniemen eritasoliittymä jätetään urakassa viimeiseksi. Tietöistä tiedotetaan radion liikennetiedotteilla aina paria tuntia ennen varsinaista töiden alkua. Ajantasaiset tiedot löytyvät myös Liikenneviraston sivuilta (siirryt toiseen palveluun).