1. yle.fi
  2. Uutiset

Jääurheilijat kaipaavat lisää jäätä – Killerin yksityisen jäähallin selvityksiä jatketaan

Ehdotuksen mukaan yksityinen yhtiö rakentaisi hallin ja vastaisi sen toiminnasta ja ylläpidosta. Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja liikuntalautakunta haluaa jatkaa hallihankkeen valmistelua, mutta vaatii selvitystä, miten halli vaikuttaa kaupungin omien jäähallien käyttöön.

jäähallit
YLE Keski-Suomi

Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja liikuntalautakunta edellyttää tarkennusta myös siihen, missä määrin uusi jäähalli vastaisi kaupungin sisäiseen jääajan tarpeeseen.

Kulttuuri- ja liikuntapalvelujen vastuualuejohtaja Ari Karimäen mielestä yksityisen rakennuttajan rakentama jäähalli on mielenkiintoinen päänavaus keskustelulle.

Kaupungin puolelta hallihankkeeseen on lähdetty, koska kaupunki haluaa reagoida vuosien ajan kasvaneeseen, jääurheilijoiden parista tulleeseen tilapaineeseen.

Neljän miljoonan euron hankkeen taustalla ovat jääurheiluseurat ja Killerin liikuntakeskus-yhtiö.

Karimäen mukaan Jyväskylässä on runsaasti jääurheilulajien harrastajia muihin vastaavan kokoisiin kaupunkeihin, kuten Kuopioon ja Lahteen verrattuna.

– Olen käynyt läpi kaikki jääurheilua ja myös taitoluistelua ja muita lajeja kuin jääkiekkoa harrastavien määrät. Luvuksi sain noin 2500, mutta kun mukaan lasketaan aikuiset, niin harrastajia on melkein 3000. Se on noin tuhat enemmän kuin verrokkikaupungeissa.

Ehdotuksen mukaan yksityinen yhtiö rakentaisi hallin ja vastaisi sen toiminnasta ja ylläpidosta. Kaupunki vuokraisi osan jäähallista kiinteään vajaan puolen miljoonan euron vuosihintaan, ja jakaisi jääaikaa edelleen seuroille. Vuokran lisäksi kaupungille ei tulisi muita kuluja.

Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja liikuntalautakunta käsittelee Killerin jäähallihanketta uudelleen ensi syksynä.

Hankkeen toteutuminen edellyttää myös valtionavun saamista vuodelle 2016. Päätös valtionavusta saadaan keväällä 2016.

Ari Karimäkeä haastatteli Riina Mäentausta.

Lue seuraavaksi