1. yle.fi
  2. Uutiset

Yrittäminen kiinnostaa Päijät-Hämeessä aiempaa enemmän, mutta yrityksen käynnistämistä harkitaan pidempään

Yrittäjiksi aikovien määrä on kasvanut Päijät-Hämeessä, mutta yrityksen käynnistämistä harkitaan pitempään kuin ennen. Uusia yrityksiä on syntynyt kaikkiaan 47. Niistä suurin osa on Lahden seudulla.

yrittäjyys
Nuori katselee matkalla duuniin! -sivustoa.
Yle

Yrittäjäksi aikovien määrä on Päijät-Hämeessä kasvanut, mutta yritystoiminnan käynnistämistä harkitaan ja suunnitellaan pidempään, jolloin yrityksiä syntyy pienellä viiveellä.

Alkuvuonna 152 yrittäjäehdokasta on käyttänyt Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:n neuvontapalveluita, kun vastaava luku vuonna 2014 oli 126 henkilöä.

– Yrittäjyydestä ollaan kiinnostuneita. Määrän kasvuun vaikuttanee myös se, että yhä suurempi osa yrittäjäksi aikovista haluaa ja osaa käyttää palvelujamme, kertoo asiakkuuspäällikkö Krista Mäkelä LADEC Oy:stä.

Kaikkiaan asiakaskäyntejä LADEC:n perustamisneuvonnassa on ollut alkuvuodesta 275. Neuvonnan kautta on alkuvuonna syntynyt 47 yritystä, mikä on hieman vähemmän kuin vuonna 2014 vastaavaan aikaan, jolloin luku oli 55 yritystä.

2015 syntyneet yritykset ovat kuitenkin työllistäneet lähes saman verran henkilöitä kuin vuoden 2014 alussa syntyneet yritykset.

Yrityksiä syntyi pääosin palvelualoille ja tämä trendi näyttää edelleen jatkuvan.

Lahteen syntyi huhtikuussa 2015 kaikkiaan 50 yritystä, Hollolaan 8, Orimattilaan 5 ja Nastolaan 4.

Lue seuraavaksi