Esa Lindell nousi huipulle Pekka Rautakallion opissa: "Yllätti minutkin"

Tämän kevään jääkiekon MM-kisoissa pisteitä rohmunnut Esa Lindell pelasi menneen kauden Porin Ässissä. Joukkueen päävalmentaja Pekka Rautakallio ei olisi kauden alussa uskonut, minkälainen pelaaja Lindellistä kuoriutuu. Nyt nuori mies on konkarivalmentajankin mielestä valmis täyttämään paikkansa huipputasolla.

urheilu
Esa Lindell
Lehtikuva

Pekka Rautakallio seuraa Tsekissä pelattavia jääkiekon MM-kisoja valtameren takaa. Vaikka katse on nyt kiinnittynyt NHL-peleihin, on hän hyvin tietoinen suojattinsa Esa Lindellin menestyksestä maajoukkueessa.

– Hän on uskaltanut ottaa rohkeita askeleita eteenpäin ja käyttää osaamistaan oikein. Esassa on valtavasti potentiaalia ja kokemuksen kautta kulmat pyöristyvät varmasti vieläkin sulavammiksi.

Rautakallio valmensi Lindelliä menneellä kaudella, kun mies pelasi Porin Ässissä. Valmentaja ei olisi vielä kauden alussa uskonut, että oppipoika valittaisiin Liigan parhaaksi puolustajaksi ja All Stars -kentälliseen.

– Se ei tullut kauden alussa mieleenikään. Kävimme matkan varrella muutamia keskusteluja korjausliikkeistä ja hän noudatti niitä hyvin. Uskon, että rauhallinen ja kärsivällinen luonne on auttanut Esaa kehittymään ja auttaa jatkossakin, Rautakallio toteaa.