Kultaisen aamunkoiton oikeudenkäynti jatkui Kreikassa

Kreikassa on torstaina jatkettu äärioikeistolaisen Kultainen aamunkoitto -puolueen johtohahmojen oikeudenkäyntiä. Oikeudenistunto alkoi alun perin jo huhtikuussa, mutta se keskeytettiin muotoseikan vuoksi alkuunsa.

Ulkomaat
Kultainen aamunkoitto -puolueen oikeudenkäynti Ateenassa 20. huhtikuuta 2015.
Kultainen aamunkoitto -puolueen oikeudenkäynti Ateenassa 20. huhtikuuta.Aris Messinis / AFP / Lehtikuva

Kreikassa on torstaina jatkettu huhtikuun lopussa keskeytynyttä oikeudenkäyntiä äärioikeistolaisen Kultainen aamunkoitto -puolueen johtohahmoja ja jäseniä vastaan.

Oikeudenkäynti keskeytyi huhtikuussa heti sen ensimmäisenä päivänä. Tuolloin syynä oli se, ettei yhdellä syytetyistä ollut asianajajaa.

Syytettynä on yhteensä 69 puolueen jäsentä. Myös useita puolueeseen kuuluvia parlamentin jäseniä on syytettynä, samoin puolueen johtaja Nikos Mihaloliakos. Mihaloliakos ei ollut läsnä oikeussalissa huhtikuussa, eikä häntä näkynyt tänäänkään paikalla.

Mihaloliakos on parhaillaan kotiarestissa oltuaan vangittuna lain säätämän enimmäisajan. Syytteinä oikeudenkäynnissä ovat muun muassa kuuluminen rikollisorganisaatioon, murha, laittomien aseiden hallussapito ja rasistinen väkivalta.

Jos syytetyt katsotaan syyllisiksi, tuomiot voivat olla jopa 20 vuoden pituisia.

Oikeudenkäyntiä jatkettiin huipputurvallisessa vankilassa Ateenan lähistöllä, jossa se alun perin aloitettiinkin. Huhtikuussa, kuten nytkin, vankilan ulkopuolelle kerääntyi satoja puoluetta vastustavia mielenosoittajia.

Lähteet: AP, AFP, Reuters