Itsenäisyyspuolue on jo aloittanut kannattajakorttien keruun

Itsenäisyyspuolue aikoo pyrkiä uudestaan puoluerekisteriin. Rekisteröitymistä varten tarvittavat kannattajakortit aiotaan kerätä syksyyn mennessä. Viiden muun pienpuolueen tavoin Itsenäisyyspuolue on poistettu puoluerekisteristä, koska se jäi ilman kansanedustajaa kaksissa peräkkäisissä vaaleissa.

Kotimaa
Itsenäisyyspuolueen puheenjohtaja Antti Pesonen.
Itsenäisyyspuolueen puheenjohtaja Antti Pesonen.Pasi Takkunen / Yle

Oikeusministeriö on poistanut kuusi puoluetta puoluerekisteristä. Poistetut pulueet ovat Suomen Työväenpuolue, Itsenäisyyspuolue, Köyhien Asialla, Muutos 2011, Sinivalkoinen Rintama sekä Piraattipuolue. Puolueista ei valittu vaaleissa yhtään edustajaa eduskuntaan viime eikä myöskään edellisissä eduskuntavaaleissa.

Itsenäisyyspuolue on jo aloittanut tarvittavien 5000 kannattajakortin keräämisen, jotta puolue voidaan rekisteröidä uudelleen.

– Tavoitteena on, että kortit ovat kasassa syksyyn mennessä, toteaa puolueen puheenjohtaja Antti Pesonen Alajärveltä.

Itsenäisyyspuolue sai eduskuntavaaleissa koko maassa 13638 ääntä. Pesosen mukaan kentältä ei ole tullut sen suuntaisia viestejä, että hanskat pitäisi lyödä tiskiin.

– Vaalitulos oli kuitenkin kannaltamme hyvä. Lähtötaso oli tietysti vaatimaton, mutta onnistuimme kuitenkin kasvattamaan äänimäärää kymmenellä tuhannella äänellä.

Antti Pesonen on ollut Itsenäisyyspuolueen puheenjohtaja kymmenisen vuotta. Pesonen kertoo, että häntä itseään kannustaa jatkamaan myös se, että puolueen piiriin on tullut viime aikoina lukuisia uusia aktiivisia toimijoita.