Paperiliiton Vanhala syrjimiskohusta: "Kyseessä yksittäisen henkilön täysin outo käyttäytyminen"

Naispuolisen teekkarin kohtelu Metsä Groupin tehtaassa aiheutti kohun alkuviikosta. Kohusta huolimatta metsäteollisuudessa työtehtävät jakautuvat entistä tasa-arvoisemmin. Paperiliiton puheenjohtaja haluaisi nähdä tehtailla kuitenkin enemmän naisia.

Kotimaa
Stora Enson Varkauden tehtaan tiloja.
Kalevi Pitkäkangas / Yle

Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhalan mukaan metsäteollisuudessa työtehtävät jakautuvat entistä tasa-arvoisemmin. Silti ala on edelleen erittäin miesvoittoinen.

Aiemmin viikolla Metsä Group pahoitteli tapausta, jossa teekkariopiskelija Laura Kulmalan työhakemusta ei yhtiön tehtaalla otettu vastaan tämän sukupuolen perusteella. Paperiliiton puheenjohtaja pitää tapausta poikkeuksellisena.

– Itse uskon, että tässä täytyy olla kyseessä yksittäisen henkilön täysin outo käyttäytyminen. En usko, että yhtiö edustaisi kantaa, etteivät naiset sopisi metsäteollisuuteen, toteaa Petri Vanhala.

Metsä Group kutsui Tampereen teknisessä yliopistossa opiskelevan Kulmalan työhaastatteluun syrjintätapauksen käytyä ilmi.

Edelleen miesvaltainen ala

Paperiliitto ry:n työssä käyvistä jäsenistä noin alle 15 prosenttia on naisia. Syyt metsäteollisuuden miesvoittoiseen työntekijäkaartiin näyttävät juontuvan pitkälti alan historiasta.

Vanhalan mukaan vuorotyö tehtaassa on nähty fyysisesti vaativana. Näin ei kuitenkaan aina enää välttämättä ole.

– Haluaisin nähdä enemmän naisia siellä tehtaalla. Pitäisi edistää sitä, että naisia tulisi prosessityöntekijöiksi enemmän. Kyllä siellä työtä riittää.

– Jos jossain voidaan todeta, että ollaan onnistuttu, niin kyllä meillä samasta työstä maksetaan sama palkka sukupuolesta riippumatta, lisää Vanhala.

Paperikoneenhoitajat miehiä

Kymenlaaksossa Stora Enson Anjalankosken tehtailla on vakituisessa työssä noin 380 henkeä. Heistä noin 60 on naisia.

– Paperikoneenhoitajissa on vähemmän naisia. Näin se menee. Tietysti työnantaja valitsee aina kyvykkäimmät ja parhaimmat, että työnantaja sen aina näkee, sanoo Stora Enson Anjalankosken tehtaiden pääluottamusmies Jari Punakivi.

Punakivi on työskennellyt Anjalankosken tehtailla 1980-luvun alusta. Kahvipöytäkeskustelut ovat käyneet värikkäinä miesvaltaisella alalla. Ajat ovat kuitenkin muuttuneet.

– Onhan se varmaan muuttunu, mutta kyllä siellä rentoa kieltä käytetään edelleen puolin sun toisin. Ei se niin jäykkää ole kuitenkaan, hän toteaa alalla vallitsevasta työilmapiiristä.