Ismo Tuominen palaa Raision Loimun valmentajaksi

Kokenut salolainen lentopallovalmentaja Ismo Tuominen alkaa valmentaa Raision Loimua. Tähtäimenä on mitali kotimaasta ja menestys eurocupissa.

urheilu
Ismo Tuominen.
Kimmo Gustafsson / Yle

Raision Loimun uudeksi valmentajaksi on valittu Ismo Tuominen. Sopimus on mallia 1+1. Tuominen valmensi Raision Loimua myös kaudella 2002–2003.

Pitkän pelaajauran tehnyt Tuominen on toiminut valmentajana vuodesta 1998 alkaen. Suomalaisjoukkueiden lisäksi Tuominen on valmentanut myös ulkomailla Saudi-Arabiassa, jossa vierähti viime kausi. Pesti Saudi-Arabiassa jäi kesken työnantajan yllättävien palkanmaksutapojen vuoksi. Loimu otti vapaana olevaan valmentajaan yhteyttä.

– Viime vuonna kun maailmalla olin niin huomasin, että koti on kuitenkin aina koti, ja Raisioon tulo oli mieluinen vaihto. Varsinkin kun asun suhteellisen lähellä eli Salossa 55 kilometrin päässä, Tuominen kommentoi valintaansa.

Jalat maassa ja mitali silmissä

Loimu pelasi viime kaudella muutaman vuoden tauon jälkeen mitalipeleissä. Pronssi meni kuitenkin Vammalan Lentopallolle. Ismo Tuomisen mukaan ensi kauden tavoite on kirkas.

– Päästä pidemmälle eurocupeissa kuin viime vuonna ja tottakai kotimaan liigassa olisi nyt hyvä sauma mitaleille.

Ismo Tuomisen mukaan Raision Loimulle on tulossa hyvä joukkue, vaikka vasta osa pelaajista on allekirjoittanut sopimuksen.

– Runko on erittäin tervepäinen joukkue. Jalat maassa tehdään töitä ja voittamaan lähdetään, Tuominen vakuuttaa.

Raision Loimulla on tällä hetkellä sopimukset viiden pelaajan kanssa. Maajoukkuessakin mukana olevat yleispelaajat Ossi ja Tomi Rumpunen jatkavat joukkueessa. Samoin passari Ville Juntura. Loimu on lisäksi kertonut yleispelaaja Kirill Borichevin ja keskitorjuja Karri Sihvosen jatkosopimuksista.

Sen sijaan Urpo Sivula ei ole jatkamassa joukkueessa, vaan suunta on ulkomaille. Tuominen vihjailee, että uusi hakkuri olisi tulossa, mutta ei paljasta nimeä. Valmentajan puheista päätellen hyvä pelimies olisi kuitenkin tulossa Raisioon.