1. yle.fi
  2. Uutiset

Sipilä: Ensisijainen vaihtoehto oli neljän suuren hallitus, nyt tuli kolmen S:n trio

Sipilä, Soini ja Stubb eli kolmen S:n hallitus, näin hallitustunnustelija Juha Sipilä (kesk.) kuvaili hallitusneuvotteluihin jatkavaa joukkoa.

Kotimaan uutiset
Vasemmalta, puolueiden puheenjohtajat, kokoomuksen Alexander Stubb, perussuomalaisten Timo Soini ja keskustan Juha Sipilä hallituspohjan tiedotustilaisuudessa eduskunnan Pikkuparlamentissa Helsingissä torstaina.
Hallitusneuvotteluihin lähtevät keskustan, perussuomalaisten ja kokoomuksen puheenjohtajat vastailivat toimittajien kysymyksiin tiedotustilaisuudessa Pikkuparlamentissa.

Hallitustunnustelija, keskustan Juha Sipilä on nimittänyt kolme puoluetta jatkoon hallitusneuvotteluihin: keskustan, perussuomalaiset ja kokoomuksen.

Sipilä kertoi tehneensä päätöksen torstain aikana.

– Ensisijainen vaihtoehto oli neljän suuren hallitus, mutta se osoittautui usean yrityksen kautta mahdottomaksi, Sipilä toteaa pikkuparlamentin tiedotustilaisuudessa.

Sipilän mukaan loppusuoralla oli myös useita muita vaihtoehtoja. Viime metreille saakka myös SDP:n, perussuomalaisten ja keskustan yhdistelmä oli Sipilän mukaan yksi mahdollinen vaihtoehto. RKP oli mukana Sipilän harkinnassa vielä tuntia ennen kokousta.

– Päätöksen taustalla oli luottamuskeskustelu, vaalitulos ja toimintakyky ja se tehtävämme, joka kulminoituu ratkaisujen ja uudistusten implementointiin, Sipilä kertoo lopullisesta päätöksestään.

Sipilä painotti, että seuraavan hallituksen tehtävä on uudistaa Suomea, hakea ratkaisuja ja saada talous nousuun. Tämä tulisi tehdä Sipilän mukaan myös mahdollisimman oikeudenmukaisesti niin, että jokainen suomalainen pysyy mukana.

Sipilä nimitti hallitusneuvotteluihin menevää joukkoa kolmen S:n hallitukseksi.

Hallitusneuvottelut alkavat perjantaina kello 13 Smolnassa Helsingin keskustassa.

Juha Sipilä
Hallituspohja ei ollut arvovalinta, vaan käytännönläheinen ratkaisu, Juha Sipilä sanoo.
Lue seuraavaksi