Raumalle uusi uimahalli jo tällä vuosikymmenellä?

Rauman apulaiskaupunginjohtaja esittää, että kaupunginhallitus päätyisi kannattamaan uuden uimahallin rakentamista. Osa raumalaispoliitikoista on arvostellut voimakkaasti suunnitelmia, koska samaan aikaan Rauma etsii säästöjä muualta.

urheilu
Kemin uimahallilla
Riikka Rautiainen / Yle

Rauman apulaiskaupunginjohtaja esittää, että kaupunginhallitus lähtisi tukemaan uuden uimahallin rakentamista.

Kaupungin nykyinen uimahalli alkaa olla teknisestä elinkaarensa päässä. Asiaa pohtinut työryhmä on selvittänyt sekä peruskorjaus- että uudisrakennusvaihtoehtoja.

Apulaiskaupunginjohtaja Tomi Suvanto katsoo, että uuden uimahallin rakentaminen ei olisi kustannuksiltaan merkittävästi kalliimpi ratkaisu kuin vanhan täydellinen peruskorjaus. Vanhan hallin korjaus ilman pohdittua laajennusvaihtoehtoa maksaisi 8–12 miljoonaa euroa.

Uusi halli valmis 2019?

Suvanto sanoo, että uuden uimahallin rakentaminen veisi suunnittelun aloittamisesta helposti 3–5 vuotta. Suunnittelutyö pitäisi aloittaa nopeasti, ja tavoitteena voisi olla, että hallille löytyy paikka vuoden 2016 aikana. Yksi harkittu paikka on Karin kentän korttelialue.

Kaupunkilaiset tarvitsevat uimahallia niin kuin myös toimivia kouluja.

Apulaiskaupunginjohtaja Tomi Suvanto

Varsinainen hallin rakentaminen voisi tapahtua vuosina 2017–2019. Rakennus- ja suunnittelukustannuksiin voitaisiin hakea myös valtionapua.

Turha vai tarpeellinen?

Osa raumalaispoliitikoista on arvostellut voimakkaasti suunnitelmia rakentaa uusi uimahalli, kun kaupunki etsii samaan aikaan merkittäviä säästöjä ja on käynyt myös yt-neuvotteluja.

Apulaiskaupunginjohtaja Suvanto puolustaa uimahalli-suunnitelmia.

– Tosiasia on, että kaupunkilaiset tarvitsevat uimahallia niin kuin myös toimivia kouluja. Uimahallin käyttöaste on ylivoimaisen korkea, Suvanto sanoo.