Savisaaren henkilääkäri: Savisaar voi palata töihin jo elokuussa

Savisaaren lääkäriystävän mukaan toipuminen etenee nopeasti. Viron keskustapuolue on päättänyt, että jalkansa menettänyt Savisaar saa ratkaista itse, palaako hän puolueen ja Tallinnan kaupungin johtajaksi.

Ulkomaat
Edgar Savisaar vuonna 2003.
Edgar SavisaarTimur Nisametdinov / EPA

Viron tiedotusvälineissä on tällä viikolla arveltu, että hengenvaarallisesta bakteeritulehduksesta toipunut Viron keskustapuolueen johtaja ja Tallinnan kaupunginjohtaja Edgar Savisaar pääsee Tarton yliopillisesta keskussairaalasta jopa jo lähipäivinä.

Savisaar tuodaan kotikaupunkiin jatkohoitoon, media kirjoittaa. Aikataulu on Savisaaren, hänen perheensä ja hänen lääkäriensä vallassa, eikä sillä kannata spekuloida, sanoo keskustapuolueen puoluesihteeri Priit Toobal.

Lehtitietojen Savisaaren perhe on tekemässä maatalossaan muutostöitä, jotta Savisaar kykenee liikkumaan siellä pyörätuolilla. Häneltä jouduttiin lihansyöjäbakteerin takia amputoimaan jalka.

Savisaaren ystävän ja pitkäaikaisen lääkärin Peep Põdderin mukaan Savisaar kykenee palaamaan töihin ehkä jo elokuun alussa. Hän saa nyt fysioterapiaa ja voimistelee myös itse, ja parin viikon kuluttua alettaneen tutkia jalkaproteesin mahdollisuutta, Põdder kertoo õhtuleht-lehdessä.

Kysymykseen, palaako Savisaar puolue- ja kaupunginjohtajaksi, vai keskittyykö hän vastedes kirjallisiin töihin, vastaa keskustapuolueen hallituksen jäsen Siret Kotka, että asian ratkaisee Savisaar itse. Puolue on päättänyt odottaa hänen vastaustaan, Kotka sano.