Nokian Suri Talouselämässä: Emme muuta kulttuuriamme Nokiassa

Nokian toimitusjohtajana yli vuoden ollut Rajeev Suri haluaa pitää huolen siitä, etteivät saksalaisen Siemensin kanssa koetut epäonnistumiset toistu ranskalaisen Alcatel-Lucent yritysoston jälkeen. Talouselämä-lehden haastattelussa Suri kertoo, miten virheet vältetään.

talous
Toimitusjohtaja Rajeev Suri Nokian vuosikokouksessa Helsingissä 5. toukokuuta.
Toimitusjohtaja Rajeev Suri Nokian vuosikokouksessa Helsingissä 5. toukokuuta.Roni Rekomaa / Lehtikuva

Vuonna 2006 Nokia ja saksalainen Siemens perustivat yhteisyrityksen nimeltä Nokia Siemens Networks, jolla molempien yhtiöiden verkkoliiketoiminnat yhdistettiin. Jo yrityksen käynnistyminen kangerteli, eivätkä Siemensin tuotteet pärjänneet markkinoilla, kirjoittaa Talouselämä.

Sittemmin Nokia osti Siemensin puolikkaan NSN:stä 1,7 miljardilla eurolla, mitä pidettiin lähinnä pilkkahintana. Yhtiön nimi vaihdettiin Nokia Networksiksi viime vuonna. Sitä ennen oli tehty isoja irtisanomisia ja erilaisia organisaatiomuutoksia, mutta NSN oli epäonnistunut, eivätkä tuotteet pärjänneet markkinoilla.

Tämän jälkeen Nokia myi matkapuhelimensa Microsoftille runsaalla 5,44 miljardilla eurolla ja Rajeev Surista tulee Nokian toimitusjohtaja kanadalaisen Stephen Elopin jälkeen.

Tämän vuoden huhtikuussa Nokia ilmoitti ostavansa ranskalaisen kilpailijansa Alcatel-Lucentin historiallisella 15,6 miljardin euron kauppahinnalla. Kauppa toteutetaan osakevaihtona.

Yrityskulttuuri ongelmana

Suri sanoo Talouselämän haastattelussa, että Siemensin suurin ongelma saattoi liittyä yrityskulttuuriin.

– Yhtiössä oli 20 000 nokialaista ja 40 000 siemensläistä. Sanoimme, että luomme uuden kulttuurin, jossa olisi kuitenkin vähän enemmän Nokian kuin Siemensin kulttuuria. Ei se toimi niin, kun suurin osa väestä tuli toisenlaisesta yhtiöstä, sanoo Suri.

– Siemensin väki oli tottunut hierarkiaan, Nokiassa ihmiset saivat soittaa vaikka toimitusjohtajalle, jos oli asiaa, hän kuvailee.

Suri uskoo nyt, että tasaveroisten liitot ovat tuomittuja epäonnistumaan. Surin mukaan Alcatel-Lucentin parhaista puolista yritetään oppia, "mutta emme muuta kulttuuriamme".

– Meillä on Nokian kulttuuri ja Nokian viime vuonna uudistetut arvot. Tämä on yrityskauppa, hän sanoo lehtihaastattelussa.

Näin pidetään Surin mukaan huoli siitä, etteivät Siemensin kanssa tehdyt virheet toistu.

Suri vakuuttaa edelleen, että suomalaisten huoli irtisanomisista on ylireagointia.

Surin mukaan jatkossa Nokia-brändi löytyy myös älypuhelimista, sillä Nokia alkaa lisensoida sitä kännykkävalmistajille, sillä ehdolla että Nokia on mukana suunnittelussa.