Poliisi varoittaa: Liikkeellä todella vaarallista huumetta – hidas vaikutus voi yllättää

Poliisin mukaan vaarallisen ekstaasin vaikutus alkaa normaalia pidemmällä viiveellä. Tämän vuoksi on olemassa vaara, että käyttäjä ottaa useamman tabletin ja saattaa itsensä hengenvaaraan.

Kotimaa
Poliisi tietokoneen ääressä.
Yle

Kaakkois-Suomen poliisi varoittaa erityisen vaarallisesta huumausaineesta, jota on poliisin mukaan liikkeellä ainakin Etelä-Kymenlaaksossa. Poliisi kertoo Facebook-sivuillaan (siirryt toiseen palveluun), että alueella on liikkeellä poikkeuksellisen vahvoja ekstaasitabletteja. Tabletit ovat sinisiä ja normaalia isokokoisempia.

Ekstaasin vaikutus alkaa normaalia pidemmällä viiveellä. Tämän vuoksi on olemassa vaara, että käyttäjä ottaa useamman tabletin ja saattaa itsensä hengenvaaraan.

Kaakkois-Suomen poliisi kertoo, että se ei ole saanut takavarikoitua yhtään pilleriä vielä, joten poliisilla ei ole täyttä varmuutta siitä, ovatko tabletit ekstaasia vai jonkinlaista muuntohuumetta.

Poliisin muistuttaa, että ylipäätään ekstaasin ottamiseen liittyy suuri riski. Tabletin sisällöstä ei ole usein edes myyjällä tietoa. Muuntohuumeiden vaikutukset voivat olla yllättäviä ja vaarallisia.