1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. internet

Yle Tunnuksen tavoitteena miljoona käyttäjää 2017 – palvelu vapaasti muiden toimijoiden käyttöön

Yleisradio tarjoaa Yle Tunnuksen avoimesti suomalaisten toimijoiden käyttöön. Esimerkiksi kirjastot voisivat tulevaisuudessa käyttää Yle Tunnusta sähköisissä palveluissaan, visioi Yleisradion toimitusjohtaja Lauri Kivinen.

Yle Areenan etusivu Kuva: Yle

Yli 35 000 suomalaista on rekisteröitynyt tähän mennessä Yle Tunnuksen käyttäjäksi. Yle Tunnus on helpottanut ja sujuvoittanut Yle Areenan käyttöä ja tuonut kuluttajille lisäominaisuuksia. Tulevaisuudessa myös muut suomalaiset toimijat voivat hyödyntää Yle Tunnusta digitaalisissa palveluissaan.

Ylen tavoitteena on saavuttaa miljoona rekisteröityä Yle Tunnuksen käyttäjää Suomen 100-vuotispäivään mennessä vuonna 2017.

Ylen toimitusjohtaja Kivinen vakuuttaa, että Yle Tunnuksesta on kuluttajille todellista hyötyä.

– Merkittävä lisäarvo syntyy, jos ajan myötä muutkin tahot avaavat palvelunsa Yle Tunnuksella käytettäviksi. Kirjan voisi ladata kirjastosta luettavaksi tai matkalippunsa varata Yle Tunnuksella, Kivinen sanoo.

Yle Areena -palvelulla on jo nyt päivittäin yli puoli miljoonaa käyttäjää ja Ylen kaikilla verkkopalveluilla yli miljoona. Kivisen mukaan Yle Tunnus sopisi niiden tahojen käyttöön, jotka hyötyisivät suuresta käyttäjäkannasta ja joille riittää kevyt tunnistautuminen.

– Yle Tunnus on siis monille palvelujen tarjoajille vaihtoehto ulkomaalaisten kirjautumisvaihtoehtojen, kuten Facebookin, Googlen tai Twitterin rinnalle, Kivinen toteaa.

Kuluttajia hyödyttäisi kotimaisuuden ja luotettavuuden lisäksi se, ettei jokaiseen palveluun tarvitse erillisiä käyttäjätunnuksia.

Mediasta muutoksen sähköjänis

Kivinen näkee Suomella ja etenkin media-alalla olevan mahdollisuuksia vauhdittaa taloutta ja sen digitaalisuutta ottamalla voimakas etunoja sähköisten palveluiden luomisessa.

– Maan uudella hallituksella on ainutlaatuinen mahdollisuus digitaalisiin panostuksiin ja julkisista palveluista tulisi tehdä mahdollisimman nopeasti ja laajasti sähköisiä, sanoo Kivinen.

Kivisen mukaan uuden hallituksen digiministeri voisi tasoittaa tietä median sähköisiin palveluihin.

– Hyviä keinoja olisivat esimerkiksi sähköisen median alennetun arvonlisäverokannan salliminen, joustavan tekijänoikeuskäytännön varmistaminen sekä yhtäläisen sääntelyn ulottaminen niin eurooppalaisiin kuin Euroopan ulkopuolelta tuleviin verkkotoimijoihin, toivoo Kivinen.

Hänen mukaansa juuri sähköiset mediat ovat luontevia digitaalisten palvelujen tiennäyttäjiä, koska ne tavoittavat laajoja yleisöjä.

– Esimerkiksi Yle Areena motivoi kotitalouksia laajakaistan käyttöön, päivittäinen digilehtien luku totuttaa muihinkin verkkopalveluihin ja sujuvat mediasovellukset ovat kannustin tehdä sama muillekin julkisillekin palveluille, Kivinen tiivistää.