Kokoomuksen Kopra: Nyt vähävaraisille saadaan töitä

SDP:n Suna Kymäläinen ja Kokoomuksen Jukka Kopra ovat eri mieltä siitä, mitä nykyinen hallituspohja merkitsee pienituloisille. Perussuomalaisten Jani Mäkelä muistuttaa, että puolue edustaa hallituksessa työntekijöitä.

politiikka
Stubb, Soini ja Sipilä.
Kokoomuksen Alexander Stubb, perussuomalaisten Timo Soini ja keskustan Juha Sipilä hallituspohjan tiedotustilaisuudessa eduskunnan Pikkuparlamentissa Helsingissä torstaina.Martti Kainulainen / Lehtikuva

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilän torstaina ilmoittamassa uudessa hallituspohjassa ovat mukana keskusta, kokoomus ja perussuomalaiset.

SDP:n imatralainen edustaja Suna Kymäläinen on huolissaan pienituloisten asemasta, kun demarit eivät enää kuulu hallitukseen.

– Teemme oppositiossa parhaamme ja annamme uskottavia vaihtoehtoja. Olemme mukana vaikuttamassa niissä tilanteissa, joissa näyttää siltä, että päätökset ovat eriarvoistavia eivätkä huomioi eri kansanryhmiä oikeudenmukaisesti, Kymäläinen toteaa.

Jukka Kopralle uusi hallitus oli unelmien täyttymys.

– Haliitusohjelma tulee olemaan jämäkkä ja konkreettinen. Minusta tämä on parempi tulos vähävaraisten kannalta, sillä nyt heille saadaan töitä ja kaikista kyllä pidetään huolta, Kopra sanoo.

Perussuomalaisista hallituksen työväenpuolue

Mäkelä on luottavainen uuteen hallituspohjaan.

– Kansa on päättänyt mitkä on puolueiden voimasuhteet ovat ja näillä mennään. Minä uskon, että hallituksesta tulee hyvin toimiva ja aikaansaava. Saamme parannettua työllisyyttä ja Suomen taloutta, Mäkelä kommentoi.

Mäkelä mieltää perussuomalaiset hallituksen työväenpuolueeksi, jonka pitää pitää puolustaa työtä tekevien oikeuksia. Todennäköisiksi ministereiksi Mäkelä nimeää puolueestaan Timo Soinin, Jussi Niinistön sekä Hanna Mäntylän.