1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. parsa

Poroparsapiiras, juhlapöydän suolainen ihanuus

Parsasesonki on parhaimmillaan. Poro ja parsa ovat makunystyröitä järeällä tavalla kutittava yhdistelmä. Tarjolla on kausimakuja ja Lapin tummuutta. Tätä kannattaa kokeilla.

parsa
Pippurimylly
Kaunis ja herkullinen poroparsapiiras. Martta Eeva-Maija Laurila on tyytyväinen lopputulokseen.Juha Mäntykenttä / Yle

Poroparsapiiras

Pohja:

125 g pehmeää voita tai margariinia

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1 dl juustoraastetta

3 rkl maitoa tai vettä

Tämä on maailman paras ja helpoin piirakkapohja!

Toiminnanjohtaja Eeva-Maija Laurila

Täyte:

1 nippu vihreää parsaa

n 80 g savupororouhetta

150 g mustaleimaemmental raastetta

1/2 dl purjoa hienonnettuna

2 dl kermaviiliä

2 munaa

( ripaus suolaa)

rouhittua mustapippuria

Valmistusohjeet

Nypi vehnäjauhot, rasva ja juustoraaste keskenään sekaisin. Lisää neste ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirasvuuan pohjalle, peittele kelmulla ja anna sen vetäytyä jääkaapissa kunnes valmistelet täytteen.

Esipaista pohjaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 10 - 15 minuuttia. Nosta pohja uunista ja anna jäähtyä.

Paloittele ja kuori parsat tarvittaessa. Keitä niitä pari minuuttia. Valuta ja jäähdytä.

Sekoita juustoraaste, sipulisilppu, kerma, munat ja mausteet. Laita parsapalat ja savupororouhe esipaistetun pohjan päälle ja kaada päälle kerma-juusto-munaseos. Paista piirakkaa 175 asteessa noin 20-30 min.

Ohje: Toiminnanjohtaja Eeva-Maija Laurila Lapin Martat ry

Lue seuraavaksi