Poroparsapiiras
Pohja:
125 g pehmeää voita tai margariinia
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl juustoraastetta
3 rkl maitoa tai vettä
Tämä on maailman paras ja helpoin piirakkapohja!
Toiminnanjohtaja Eeva-Maija Laurila
Täyte:
1 nippu vihreää parsaa
n 80 g savupororouhetta
150 g mustaleimaemmental raastetta
1/2 dl purjoa hienonnettuna
2 dl kermaviiliä
2 munaa
( ripaus suolaa)
rouhittua mustapippuria
Valmistusohjeet
Nypi vehnäjauhot, rasva ja juustoraaste keskenään sekaisin. Lisää neste ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirasvuuan pohjalle, peittele kelmulla ja anna sen vetäytyä jääkaapissa kunnes valmistelet täytteen.
Esipaista pohjaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 10 - 15 minuuttia. Nosta pohja uunista ja anna jäähtyä.
Paloittele ja kuori parsat tarvittaessa. Keitä niitä pari minuuttia. Valuta ja jäähdytä.
Sekoita juustoraaste, sipulisilppu, kerma, munat ja mausteet. Laita parsapalat ja savupororouhe esipaistetun pohjan päälle ja kaada päälle kerma-juusto-munaseos. Paista piirakkaa 175 asteessa noin 20-30 min.
Ohje: Toiminnanjohtaja Eeva-Maija Laurila Lapin Martat ry