Mies ja ukkometso Valto ystävystyivät kesken remonttipuuhien – video

Kaarinalainen Raino Rissanen ja ukkometso Valto ovat nykyään hyviä kavereita, vaikka ensitapaaminen pelotti molempia osapuolia.

metso
Kaarinalainen Raino Rissanen istuu ukkometson kanssa poikansa Tuomaksen mökillä.
Kaarinalainen Raino Rissanen on ruvennut kaveeraamaan ukkometson kanssa. Raino tutustui lintuun poikansa Tuomaksen mökillä, Kemiönsaaren korvessa, ja suhde on jatkunut lämpimänä.

Kaarinalaisen Raino Rissasen remonttipuuhat saivat odottamattoman käänteen. Poikansa Tuomaksen mökillä saunaa kunnostanut Rissanen törmäsi rakennuksen katolla ukkometsoon. Jännittävä tilanne johti Rainon ja Valtoksi nimetyn linnun ystävyyteen.

– Valton kanssa on leikitty kaikkea, juoksukilpailuakin. Mutta se tuppasi aina etuilemaan. Opetin Valton myös kiipeämään puuhun, mutta eihän se sinne mennyt, Raino Rissanen naurahtaa.

Kaarinalainen Raino Rissanen istuu pihakeinussa.
Raino Rissanen kertoo Valton seikkailuista pilke silmäkulmassa.Kalle Talonen / Yle

Miehen ja linnun ensitapaaminen päättyi siihen, että Raino juoksi Valtoa pakoon autoon. Rohkean linnun kanssa pitää olla edelleen tarkkana, sillä tämä ei Rissasen mukaan pelkää juuri mitään.

– Olimme poikani kanssa lähdössä autolla mökiltä. Sanoin hänelle, että pistä ovi kiinni tai muuten Valto tulee kyytiin.

– Tuomas sulki oven ja lintu hyppäsi auton katolle. Lähdimme ajamaan ja lintu lensi varmaan 200 metriä meidän perässämme, Rissanen kertoo.