Selvitys: Jännevirran silta pystytään korjaamaan – mutta nopeusrajoitusta ei nosteta ennalleen

Jännevirran sillan vauriot on tarkastettu. Katkenneen jänneteräksen korjaus alkaa ensi viikolla. Sillasta löytyi myös muita vaurioita.

liikenne
Jännevirran silta.
Sakari Partanen / Yle

Jännevirran sillan vauriot pystytään korjaamaan, eikä sillalle tarvitse asettaa painorajoituksia. Valtatie yhdeksällä Siilinjärvellä sijaitsevan sillan vaurioiden tutkinta on valmistunut.

Katkenneen jänneteräksen lisäksi on havaittu pahoja vaurioita betonirakenteissa, joilla silta liittyy tukirakenteisiin. Jänneteräksen korjaaminen pyritään aloittamaan ensi viikolla. Betonirakenteet korjataan myöhemmin kesällä.

Sillan liikenne ohjataan yhtä kaistaa pitkin kunnes jänneteräs on uusittu, vielä noin kolmen viikon ajan. Nopeusrajoitus on alennettu 30 kilometriin tunnissa. Korjauksen jälkeen käytössä on kaksi kaistaa, mutta sillalle jää edelleen alennettu nopeusrajoitus, 40 kilometriä tunnissa. Alennetulla nopeusrajoituksella vähennetään liikenteen siltaan aiheuttamaa kuormitusta. Sillalla on väliaikainen liikennevalo-ohjaus.

Valtatie yhdeksällä Kuopion ja Joensuun välisellä tieosuudella sijaitsevan Jännevirran sillan jänneteräksen katkeaminen huomattiin runsas viikko sitten.