Hyppää sisältöön

Villi ja vapaa harrikkakuski ei aja koskaan yksin

Harley Davidson on monille se ainoa oikea moottoripyörä. Harrikka on vannoutuneelle harrastajlle tärkein asia elämässä elämän tärkeimpiä asioita – heti puolison jälkeen.

Kuva: Kari Erho

Oulun Harley Davidson -klubin alupäällikkö Martti Ilvo myöntää, että Harley Davidson on hänelle elämän tärkempiä asioita.

– Vaimo on toki tärkein, Ilvo hymyilee.

Hän järjestää joukkoineen Oulussa jo perinteeksi muodostuneet äitienpäiväajot, tällä kertaa 17. kerran. Kyytiin nousee sekä iloisia, jännittyneitä että pelokkaita äitejä.

– Äiti istuu takana ja puristaa kovaa. Kun mennään eteenpäin, niin hän huomaa, ettei tässä ole mitään pelättävää ja tunnen, miten kyydissä rauhoitutaan. Ja kun päästään perille, voin kysyä, mitkä ovat nuo, jotka ovat suupielissä. Ai, ne ovat korvat, Ilmi kertoo.   

Kansainvälistä veljeyttä

Oulussa Harley Davidson -klubiin kuuluu 450 jäsentä. Harrikkaharrastajia Ilvo kuvailee myös villeiksi ja vapaiksi. Parasta harrastuksessa on sosiaalisuus.

Mitkä ovat nuo, jotka ovat suupielissä. Ai, ne ovat korvat.

Martti Ilvo

– Olemme yhtä suurta perhettä. Minne vain menemmekin, siellä on kavereita ympäri maailmaa.

Matti Ilvo kysyykin, minkä muun merkin ympärille kerääntyisi miljoona ihmistä, kuten muutama vuosi sitten Yhdysvalloissa, Millwaukeessa pidetyssä Harley Davidsonin 110-vuotisjuhlassa.

Easy Rider ei ole pakollisten elokuvien listalla, jos jäsenyys Harley Davidson -klubissa kiehtoo.

– Pääsyvaatmuksena on omistaa Harley Davidson, Indian tai Buell-kyykkypyörä. Muut jäävät portin ulkopuolelle.

Oulun Harley Davidson -kerho järjestää sunnuntaina 17. kerran äitienpäiväajot. Hietasaaren vauhtipuistosta klo 13 alkavat kyyditykset sisältävät jäätelön ja ruusun. Vapaaehtoinen maksu on 5 euroa ja saadut rahat lahjoitetaan lyentämättömänä OYS:n lastenklinikan leikkausosastolle.