1. yle.fi
  2. Uutiset

Vangit keräävät rahaa Pertti Kurikan Nimipäivien rumpalin Tonin uutta polkupyörää varten

Huhtikuussa Hämeenlinnan vankilassa vieraillut Pertti Kurikan Nimipäivät jätti vankeihin pysyvän jäljen. Euroviisuja odotetaan erilaisella sykkeellä, ja yhtyeen rumpalille on tulossa vankien keräämillä rahoilla uusi polkupyörä varastetun tilalle.

musiikki
Pertti Kurikan Nimipäivät
Yle

Pertti Kurikan Nimipäivät kävi huhtikuussa esiiintymässä Hämeenlinnan vankilassa. Keikan loputtua rumpali Toni Välitalo kertoi yleisölle, että bändiltä on varastettu paljon tavaraa, mukaanlukien pyörät. Tästä vangit ottivat kopin ja aloittivat kolehdin keräämisen, jotta Toni Välitalolle saataisiin uusi polkupyörä. Hämeenlinnan vankilan pastorin Tuomo Kinnusen mukaan keräys on sujunut hyvin.

– Tällä keräyksellä ollaan jo oikeastaan päästy maaliin asti. Toni rohkeasti alkoi puhua varastetusta polkupyörästään ja vangit omasta tahdostaan tarttuivat tähän haasteeseen. Rahaa on jo kerätty jonkin verran ja vangit jatkavat tätä keräystä vielä muutaman viikon ajan.

Vankilan omien tietolähteiden mukaan varastettu polkupyörä oli Helkama Venla, joten samanlaista etsitään tilalle.

– Sellainen pyörä meillä on tarkoitus hankkia ja kyllä me Tonille uusi pyörä saadaan, Hämeenlinnan vankilan pastori Tuomo Kinnunen lupaa.

Pyörän luovutus euroviisujen jälkeen

Pertti Kurikan Nimipäivät valmistautuu parasta aikaa euroviisujen semifinaaleihin, joten polkupyörän luovuttamisen ajankohtaa ei ole vielä lyöty lukkoon. Vankilan väki haluaakin rauhoittaa omalta osaltaan bändin kisoihin harjoittelun.

– Bändi palaa Suomeen euroviisufinaalien jälkeen, joten sen jälkeiseen aikaan pyörän luovutus menee. Luodaan sen yhteyteen sitten kunnon tapahtuma ihmisten hyvyydestä ja siitä, että uskaltaa puhua, Tuomo Kinnunen sanoo.

Hämeenlinnan vankilassa odotetaan tämän vuoden euroviisuja aivan erilaisella sykkeellä.

– Täällä järjestetty konsertti oli todella positiivinen juttu ja se oli hieno vuorovaikutustapahtuma. Siinä oli aitoutta, vilpittömyyttä, eikä mitään syyttelyä.

– Tapahtumassa syntyi aivan selvästi syvempi kontaktipinta bändiä kohtaan ja juuri nämä jutut ovat nostaneet odotusarvoa sekä henkilökunnan, että vankien puolella euroviisuja kohtaan, Hämeenlinnan vankilan pastori Tuomo Kinnunen kertoo.

Lue seuraavaksi