Kauppakeskuksen kaveriksi ei tunkua Kouvolassa

Kaupungilla on useita kaavoitettuja liiketontteja kauppakeskus Veturin ympäristössä. Markkinoilla on kuitenkin nyt hiljaista. YIT:n suunnitelmista alueella muistuttavat hiekkakasat.

Kotimaa
kauppakeskus veturin piha kouvolassa
Hiekkakasat kauppakeskus Veturin pihassa odottavat, että YIT alkaa rakentaa autoilijan palvelukeskusta.Petri Niemi / Yle

Kauppakeskus Veturin läheisten liiketonttien myyjät odottavat vilkkaampia aikoja. Kouvolan kaupungilla on useita erikokoisia tontteja tarjolla tilaa vievälle erikoiskaupalle.

– Kiinnostusta on ollut, mutta varauksia ei tällä hetkellä ole, sanoo tekninen johtaja Hannu Luotonen.

Esimerkiksi Motonet oli kiinnostunut Tervaskankaan alueesta, mutta valitsi Kouvolasta Korjalan marketalueelta toisen liiketilan.

– Markkinoilla on nyt hiljaista, sanoo tekninen johtaja Luotonen

Rakennusyhtiö YIT:llä on Tervaskankaalla kolme tonttia. Hiekkakasat kauppakeskuksen parkkialueen ympärillä kertovat, että yhtiö aikoo rakentaa tilat autoilijoiden palvelukeskukselle MotorCenterille.

– Noin puolet tilasta on varattu. Vielä tarvitaan noin 25 prosenttia lisää ja liikettä myös investoripuolella, että lähdetään rakentamaan, sanoo aluejohtaja Jukka Pohjola YIT:stä.

Tarkoitus on koota esimerkiksi katsastus-, varaosamyynti- ja huoltopalveluita saman katon alle. Automyyntiä keskukseen ei ole tulossa.

Muiden rakennusyhtiön tonttien suhteen tilanne on sama kuin kaupungin mailla.

– Kouvola ei tällä hetkellä näytä olevan esimerkiksi valtakunnallisten ketjujen ykköskohteita, sanoo Pohjola.

Kauppakeskus Veturi avasi ovensa syksyllä 2012.