"Ahkera ja liiankin tunnollinen" – Ethän sorru näihin mokiin työhaastattelussa?

Äkkiseltään hyvältä tuntuvat vastaukset voivat haastattelijan korvissa kuulostaa kamalalta. Onneksi useimmat virheet on helppo välttää.

Kotimaa
Miksi juuri sinut tulisi valita tähän tehtävään?
Stina Tuominen /Yle

"Miksi juuri sinut tulisi valita tähän tehtävään?" Edellisen lauseen kuullessaan moni jäätyy.

– Yksittäisenä kysymyksenä tuo on haastava. Myös heikkouksistaan kertominen on hankalaa, sanoo kehittämiskoordinaattori Jani Honkanen Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimistosta.

Erilaiset oppaat ovat täynnä hyödyllisiä vinkkejä työhaastatteluun valmistautumisesta. Perusasiat pätevät jokaisessa haussa: perehdy yritykseen, pukeudu siististi ja saavu ajoissa paikalle. Näihin pystyy halutessaan kuka tahansa. Mutta miten erottuisi edukseen muiden joukosta?

Ominaisuuksistaan ja tavoitteistaan kertomista on syytä harjoitella etukäteen, neuvoo rekrytointeja ja soveltuvuusarviointeja järjestävä konsultti Meri Grönroos VMP Groupista. Alta löytyvät Grönroosin vinkit tyypillisten virheiden väistämiseksi.

1) Vältä kuluneita ja mitäänsanomattomia adjektiiveja

Olen ahkera, rehellinen, luotettava ja kaikkien kanssa toimeentuleva.
Stina Tuominen / Yle

Työtä hakevan ei kannata korostaa olevansa "ahkera, rehellinen, luotettava ja kaikkien kanssa toimeentuleva". Ne on kuultu lukemattomat kerrat.

– Kuvailuissa ei ole sinänsä mitään vikaa, mutta melkein jokainen käyttää noita samoja sanoja. Kannattaa miettiä adjektiiveja, joiden avulla erottuisi edukseen muista hakijoista.

Grönroos neuvoo etsimään sopivia sanoja omista kiinnostuksen kohteista ja harrastuksista.

– Eri harrastukset vaativat erilaisia luonteenpiirteitä, ja osa niistä voi olla hyödyllisiä myös haettavan työtehtävän kannalta. Oli adjektiivi mikä hyvänsä, sille on syytä löytyä jokin henkilökohtainen perustelu.

2) Älä anna ymmärtää olevasi virheetön

Olen liiankin tunnollinen.
Stina Tuominen / Yle

Haastattelussa ei pidä luoda itsestään kuvaa täydellisenä työntekijänä. Tällainen illuusio syntyy usein, kun haastattelussa kysytään henkilöltä tämän kehityskohteista, eikä niitä löydy yhtään.

– Sama mielikuva saattaa tulla, jos heikkouksista tiedusteltaessa haastateltava kertoo olevansa "liiankin tunnollinen" – tunnollisuus kun on pohjimmiltaan positiivinen asia.

Grönroosin mukaan oman kehityskohteen pitäisi olla oikeasti negatiivinen asia, mutta kuitenkin sellainen, joka ei ole liian merkityksellinen työn hoitamisen kannalta.

– Jos esimerkiksi on herkkä arvostelulle, voi asian ilman muuta sanoa haastattelussa. Heikkouden kautta löytyy helposti myös kehityskohde, kuten kasvaminen paremmaksi palautteensaajaksi.

3) Varo keskittymästä pelkästään itseesi

Minä, minä, minä
Stina Tuominen / Yle

Eräs keino vieraannuttaa haastattelija on antaa ymmärtää, että työpaikka on hakijalle pelkkä varavaihtoehto. Lisäksi itsevarma hakija sortuu helposti puhumaan vain omasta erinomaisuudestaan.

– Kyvyistään ja tavoitteistaan saa toki kertoa avoimesti. Sen sijaan on virhe korostaa, kuinka loistavana mahdollisuutena paikkaa pitää uransa kannalta.

Grönroos kehottaa miettimään, mitä haastattelijalta voisi kysyä. Tätä kautta pystyy osoittamaan sekä kiinnostuksensa yritykseen että soveltuvuutensa tehtävään. Palkkauksesta saa tiedustella, kunhan se ei ole ainoa asia.

– Kannattaa pohtia, miten palkkaava yritys hyötyisi juuri minusta. Näin pääsee kätevästi puhumaan samalla kertaa niin yrityksestä kuin omista hyvistä puolistaankin.