Palkinto: A2 Kehitysvammais-ilta jätti pysyviä jälkiä

Kehitysvammaisten Tukiliitto palkitsee helmikuussa TV2:lla nähdyn A2 Kehitysvammais-illan tekijät. Liiton mielestä ohjelma kysyi juuri oikeita kysymyksiä kehitysvammaisten oikeuksista.

Kotimaa
Susanna ja Tomi Tuominen
Susanna ja Tomi Tuominen kertoivat 20 vuotta kestäneestä avioliitostaan A2 Kehitysvammais-illassa.Ville Vaarne

Kehitysvammaisten Tukiliitto on myöntänyt Vuoden tulppaani 2015 -tunnustuspalkinnon Ylen A2 Kehitysvammais-illan tekijöille. Palkinto annettiin liittokokouksessa Tampereella lauantaina.

Liiton mielestä A2-ilta kysyi ydinkysymyksiä kehitysvammaisten oikeuksista ja käynnisti kevään, jonka aikana kehitysvammaisille ihmisille tärkeitä asioita on käsitelty julkisuudessa enemmän kuin koskaan.

– Me Kehitysvammaisten Tukiliitossa uskomme, että tästä kaikesta jää pysyviä jälkiä. Yksi jälki juuri nyt ovat euroviisuhuuman nostattamat suuret ja pienet #kohtaamut-kisakatsomot, joita pystytetään eri puolilla Suomea, tiedotteessa kerrotaan.

Vuoden tulppaani -tunnustus myönnetään vuosittain henkilölle, yhteisölle tai hankkeelle, joka on merkittävästi edistänyt suvaitsevaisuutta, vaikuttanut suuren yleisön asenteisiin kehitysvammaisuutta kohtaan ja helpottanut kehitysvammaisten ihmisten liittymistä yhteiskuntaan.

Aiemmin on palkittu mm. Yimby-hyväntekeväisyysjuoksun järjestänyt Mervi Savo, Pertti Kurikan Nimipäivistä kertova Kovasikajuttu-dokumenttielokuva, taidepainotteisen erityistyön ohjaaja Ari Impola ja Toisenlaiset frendit -televisiosarja.