Jännevirran silta ruuhkauttaa liikennettä: letka ulottuu kilometrien päähän

Valtatie yhdeksän liikenne on ruuhkautunut pahoin Siilinjärvellä. Syynä on vaurioitunut Jännevirran silta, jossa on käytössä vain toinen ajokaista.

Jännevirta, Siilinjärvi
Autoja jonossa valtatie yhdeksällä Kuopion itäpuolella
Yle / Kati Myöhänen

Kuopion ja Joensuun välisen valtatie yhdeksän liikenne on ruuhkautunut pahoin Siilinjärvellä Jännevirran sillan takia. Sillalla on vaurioiden takia käytössä vain toinen ajokaista ja liikennettä ohjataan väliaikaisilla liikennevaloilla.

Liikennevalot päästävät liikennettä kumpaankin suuntaan yhtä kauan kerrallaan, minkä takia perjantai-iltapäivän viikonloppuruuhka keräytyy sillalta Kuopioon päin. Tieltä tulleiden havaintojen mukaan ruuhka ulottuu Toivalaan lentoaseman risteykseen saakka.

Yle Savon Facebook-sivulle kommentoineet kertoivat jopa yli puolen tunnin jonoista Kuopion puolella siltaa. Perjantai on tieosuuden vilkkain päivä. Pohjois-Savon ely-keskuksen mukaan sillan yli kulkee perjantaisin yli 10 000 autoa. Perjantai-iltapäivän menoliikenteen huipputunteina kello 16–18 välillä sillan ylittää noin tuhat autoa tunnissa.

Pohjois-Savon ely-keskus yrittää saada ensi viikolla sillalle liikennevalot, jotka jaksottavat liikennettä paremmin. Tilapäisiin liikennevaloihin ei kuitenkaan saa ominaisuutta, joka ottaisi valojen rytmityksessä liikennemäärän huomioon. Se vaatisi tien pintaan asennettavat induktiosilmukat.