'Ihan kreisi idea' pistää koko kaupungin soimaan

Turun filharmoninen orkesteri toteuttaa 225-vuotisjuhlansa kunniaksi 7 kukkulaa soi -kaupunkitapahtuman Turussa. Esityksessä orkesteri jakaantuu ja jalkautuu Turun kuudelle historialliselle kukkulalle ylikapellimestari Leif Segerstamin ottaessa seitsemännen kukkulan haltuun.

kulttuuri
Emilie Gardberg.
Intendentti Emilie Gardberg Vartiovuorenmäellä.Sannimari Lehtilä / Yle

Muusikot soittavat video- ja ääniyhteyden avulla yhdistetyillä kukkuloilla Jean Sibeliuksen Finlandian ylikapellimestari Leif Segerstamin johdolla.

Kaupunkilaiset voivat osallistua tapahtumaan paikan päällä kukkuloilla sekä seuraamalla kaikkia kukkuloita suorassa nettilähetyksessä TFO:n sivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Ennen kello 15 alkavaa konserttia jokaisella kukkulalla nähdään sen historiasta inspiraationsa saanut taide-esitys. Etkot alkavat kello 14.30.

– Halusimme tehdä jotain kreisiä ja näkyvää juhlavuoden kunniaksi. Teemaksi muodostui Turku ja turkulaisuus, kukkuloilla elävien kaupunkilaisten vaiheet ja edesottamukset, kertoo intendentti Emilie Gardberg.

Hän iloitsee mahdollisuudesta päästä esittelemään orkesteria ja sen yhteistyökumppaneita luovasti ja klassisen musiikin esitysrajoja rikkovalla tavalla.

Seurata voi paikan päällä tai netissä – tai kokea kaiken vasta syyskuussa

Kukkulat ovat Aninkaistenmäki, Kakolanmäki, Kerttulinmäki, Puolalanmäki, Samppalinnanmäki, Vartiovuori ja Yliopistonmäki. Tarkat tiedot kukkuloiden tapahtumista löytyvät esimerkiksi tapahtuman Facebook-sivulta (siirryt toiseen palveluun).

Tapahtuma myös taltioidaan tarkasti.

– Syntyvän minielokuvan ensi-ilta on Turun päivänä syyskuussa, Gardberg sanoo.