Tampereen kaupunginosat siistiytyivät talkoilla

Siivoustalkoot kuuluvat kevääseen lähes joka kylässä ja kaupunginosassa. Tampereella talkoiltiin lauantaina kautta kaupungin tuulisessa ja vähän sateennuhjuisessakin säässä.

talkoot
Lapset puistossa siivoustalkoissa
Myös pienimmät siivoojat olivat innolla talkoissa auttamassa isompia.Jouni Tanninen / Yle

Kevät tuo esiin talven aikana metsiin ja kaduille heitetyt roskat. Lumi on sulanut, valoa riittää, mutta kasvillisuus alkaa vasta vihertää.

Tamperen Ekokumppanit -yhteistyöjärjestön mukaan 39 kaupunginosaa on tällä kertaa ilmoittautunut mukaan jokakeväisiin siivoustalkoisiin. Pirkanmaan Jätehuolto on tuonut ilmoittautuneille roskankeräyslavan tai -astian, joka tyhjennetään urakan jälkeen.

Esimerkiksi Kaukajärvellä siivottiin taas paitsi rannoilla, myös veden alla. Sukeltajat kävivät kirkasvetiseen järveen upotetun roskan kimpuun.

Lapsetkin innostuvat roskien kimppuun

Hervannassa kerättiin vähän pienimuotoisemmin, mutta roskaa lähti metsistä kunnolla. Makeispaperi taisi olla yleisin löytö. Pieni tuuli ja tihkusade näyttivät verottavan hiukan osanottajien määrää, mutta talkoita järjestelevä Soile Kutila ei ollut tästä millänsäkään:

–Toimitaan sen mukaan, miten paljon on väkeä. Pienemmällä porukalla tyydytään pienempään alaan.

Lapset olivat Hervannan talkoissa innolla mukana. Samalla tulee vähän asennettakin, kuulemma karkkipaperi ei lennä lainkaan niin helposti metsään, kun on ollut niitä myös siivoamassa.

Toisten mukana olijoiden mielestä roskaaminen on vähentynyt, toisten mielestä pysynyt suunnilleen ennallaan. Tilanne varmaan myös vaihtelee eri alueilla ja eri vuosina.