Pyöräilevä Tampere tarjoaa rikšakyydin liikuntarajoitteisille

Valtakunnallinen viikko haluaa antaa lisävauhtia työmatkapyöräilyyn. Tampereen tapahtuma avattiin lauantaina Keskustorilla. Paikallisiin teemoihin kuuluu kesällä myös kaupungin tarjoama rikšakyyti huonojalkaisille.

Kotimaa
Polkupyörätaksi eli rikša Tampereen keskustorilla
Tämän tyyppisellä välineellä pääsee kohta huonojalkainenkin Tampereella pyöräilemään, jos vapaaehtoisia polkijoita löytyy.Jouni Tanninen / Yle

Tampereen Pyöräilyviikko on käynnistynyt lauantaina. Tarjolla on monipuolinen ohjelma kaikkien makuun – koulu- ja työmatkapyöräilystä aina maailman ympäri pyöräilyyn.

Avajaisissa voi tutustua myös uuteen tamperelaiseen Pyörällä kaiken ikää -hankkeeseen, jossa vapaaehtoiset tarjoavat iän tai muun takia liikuntarajoitteisille mahdollisuuden nauttia vauhdin hurmasta rikšapyörällä.

Tampereen kaupunki on jo tilannut kaksi rikšaa. Avajaisissa julistettiin niille nimikilpailu. Myös vapaaehtoiset rikšakuskit ovat haussa.

Valtakunnallinen Pyöräilyviikko järjestetään tänä vuonna 25. kertaa. Pääteemana on työmatkapyöräily, mutta viikon ajan voi kokea pyöräilyä monesta näkökulmasta.

Lisäinfo ja aikataulut löytyvät Tampereen Pyöräilyviikon sivustolta.