1. yle.fi
  2. Uutiset

Rauman Poikakuorosta monen taival on vienyt huipulle

Rauman Poikakuoro valmistautuu juhlistamaan 60 vuotta kestänyttä historiaansa. Kuun lopussa järjestettävässä konsertissa kuullaan myös varttuneempiakin poikakourolaisia, kun vanhat konkarit kerääntyvät kasvattajakuoronsa juhliin esiintymään.

poikakuorot
Mieskuorolaisia salissa.
Karri Laihonen / Yle

Usean raumalaisen musiikkivaikuttajan innostus musiikkiin on joko alkanut poikakuorosta tai vienyt sinne. Esimerkiksi pitkän päivätyön Finlanders-orkesterissa tehnyt Aku Toivonen näkee kuoron vaikutuksen elimellisenä.

– Rauman Poikakuoron vaikutus on kohdallani ollut todella merkittävä. En voisi kuvitella parempaa peruskoulutusta kuin, mitä kuoro silloin antoi, sanoo Toivonen.

Hän toimii nykyään musiikintekijöiden etujärjestön Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry:n toiminnanjohtajana. Rauman Poikakuorosta ensimmäisiä musiikillisia askeleita ovat ottaneet Toivosen lisäksi muun muassa Radion sinfoniaorkesterin RSOn ylikapellimestari Hannu Lintu sekä Robert Schumann –korkeakoulussa kuoronjohdon professorina toimiva Timo Nuoranne.

Poikakuorotoiminta elää Raumalla

Rauman Poikakuoron juhlakonsertti järjestetään 23. toukokuuta Rauman Pyhän Ristin kirkossa. Vanhoista kuorolaisista koostuvassa kokoonpanossa laulaa yli 40 miestä. Alumniryhmän kokoamisen yksi pääarkkitehdeistä on Juho Valavuo. Vaikka kuorolaulu ei ole tässä ajassa ehkä suosituimpia nuorten harrastuksia, on Raumalla riittävää eloa myös Poikakuorossa.

– Tällä hetkellä Poikakuorossa on sellaiset parikymmentä nuorta. Mielestäni tulevaisuus näyttää kuoron osalta valoisalta, toteaa Valavuo.

Lue seuraavaksi