Raiskattu 10-vuotias ei saa aborttia

Vahvasti roomalaiskatolisessa Paraguayssa raskauden keskyttäminen on kielletty, ellei äidin henki ole vaarassa. Paraguayn hallituksen mukaan 10-vuotias kestää raskauden ja synnytyksen. Ihmisoikeusjärjestöt ovat toista mieltä.

Ulkomaat

Paraguayn hallitus ei anna 10-vuotiaalle tytölle lupaa aborttiin huolimatta siitä, että hän on tullut raskaaksi mitä ilmeisimmin seksuaalisen hyväksikäytön seurauksena.

Eteläamerikkalaisessa, syvästi katolisessa Paraguayssa raskauden keskeytys on lailla kielletty, ellei raskaus aiheuta äidille hengenvaaraa.

Ihmisoikeusjärjestöjen mukaan 10-vuotias tyttö on hengenvaarassa, sillä hänen 34-kiloinen vartalonsa ei kestä raskautta tai synnytystä. Raskaus on jo 5. kuukaudella. Maan hallitus, oikeuslaitos ja kirkko kuitenkin kieltävät abortin.

Poliisi on ottanut kiinni tytön isäpuolen, jota epäillään tytön seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Mies oli pakoillut poliisia 15 päivän ajan.

Jos mies todetaan syylliseksi raiskaukseen, hän voi saada 15 vuoden vankeustuomion. Mies itse kiistää syyllisyytensä ja sanoo olevansa valmis isyystestiin.

– Olen ollut vaikka kuinka monen naisen kanssa, enkä ole saattanut ketään raskaaksi, hän sanoo.

Tytön äiti on myös otettu kiinni. Poliisi epäilee, että hän on edesauttanut tyttären seksuaalista hyväksikäyttöä.

Tyttö on hoidettavana Punaisen ristin sairaalassa.

Lähteet: AP, AFP